Başkan Tahmazoğlu, 3 Yılı Değerlendirdi

Gaziantep merkez ilçe Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Türkiye'nin en büyük 5. ilçesi olan Şahinbey...

Gaziantep merkez ilçe Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Türkiye'nin en büyük 5. ilçesi olan Şahinbey İlçesinde yapılan yatırımları ve sunulan hizmetleri değerlendirdi.

Başkan Tahmazoğlu, göreve geldiği günden itibaren yapılan hizmetleri basın mensuplarıyla bir araya geldiği toplantıda dile getirdi. Kentsel dönüşüm, konut üretimi, çarpık yapılaşma ile mücadele, park ve yeşil alan, eğitime destek, sosyal tesisler, sosyal etkinlikler, sosyal yardımlar ve sportif faaliyetler konu başlıkları üzerinde duran Tahmazoğlu, toplantıda basın mensuplarının sorularını da yanıtladı.

Reklam
Reklam

3 yıllık belediye hizmetlerini anlatan Başkan Tahmazoğlu, güler yüzlü hizmet anlayışını önemsediklerini belirterek, "Göreve geldiğimizden günden itibaren güler yüzlü, hızlı ve kaliteli hizmet anlayışı ile insan merkezli hizmet odaklı bir çalışmayı önemsedik. Bu çalışmalarda insanı merkeze yerleştirdik. İnsan odaklı bir çalışmayı benimsedik" dedi.

İlçende çarpık yapılaşmanın hakim olduğunu ve bunun önüne geçmeyi başardıklarını dile getiren Başkan Tahmazoğlu, "Şahinbey'in yüzde 80'i çarpık kentleşme alanı içerisindeydi. Bu ciddi bir sıkıntıydı. Bu alanların kentsel dönüşümle yenilenmesi, yeni konut üretimi öncelikli işlerimiz arasında yer aldı. Ayrıca yeşil alan konusunda ciddi eksikliği vardı. Bunu tamamlama yolunda ciddi adımlar atıldı. Eğitime destek konusunda Şahinbey Türkiye'nin en gerisinde. Eğitimi desteklemek adına çalışmalar yaptık. Gençlik merkezleri ve sosyal tesisler anlamında çalışmalarımızı devam ettirdik. Diğer çalışmalar sosyal yardımlar, sosyal etkinlikler ve sportif faaliyetler" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Belediye bütçesinin tamamına yakınını yatırıma ayırdıklarını ve bütçenin her geçen yıl daha da büyüdüğünü ifade eden Başkan Tahmazoğlu, şunları söyledi:

"2012 yılı bütçesi içerisinde özellikle tam bir yatırım bütçesi hazırladık. Göreve başladığımız yıl içerisinde 92 milyon TL olan bütçemizi, 2010 yılında 174 milyon TL'ye, 2011 yılında da 274 milyon TL'ye çıkardık. 2012 yılında da 345 milyon TL'lik bütçenin sadece 130 milyon TL'si Fen İşleri Müdürlüğü'nün yatırımları, 60 milyon TL'si Emlak İstimlak Müdürlüğü'nün özellikle kentsel dönüşüm çalışmalarındaki kamulaştırma harcamaları, 60 milyon TL'de Park Bahçeler Müdürlüğümüzün çalışmalarına ayrıldı. Diğer belediyeleri incelediğimiz zaman bütçelerinin ancak yüzde 10'nunu yatırıma ayırdığını görürsünüz. Biz yüzde 75-80 oranında yatırıma bütçe ayırdık."

İstatistiki bilgiler de veren Başkan Tahmazoğlu, "3 yılda 235 bin ton asfalt döktük. 1 milyon 852 metrekare asfalt kaplama ve yama çalışması yaptık. 1 milyon 352 metrekare kilitli parka taşı çalışması yaptık. 29 adet okul ve kreş alanı için 144 bin 385 metre kare alan tahsis ettik ve devir işlemlerini gerçekleştirdik. 3 tane okul yaptırmak için protokol imzaladık. Spor sahaları yaptık. 3 bin 200 SBS, 4 bin 300 LYS öğrencisine kurs veriyoruz. 3 yılda 50 sosyal tesis projesi yaptık. Bunlardan 31'i faaliyete girdi. Bu tesislerden 18 bin 684 kursiyer faydalandı. 160 tane yeni park yaptık. Bunların kamulaştırma işlerince ciddi emekler harcadık. 75 tane parkı yeniledik. 56 parka şehitlerimizin adını verdik. 102 bin tane ağaç diktik. 295 tekerlekli sandalye dağıttık" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

LYS BİRİNCİSİNE OTOMOBİL HEDİYESİ

Başkan Tahmazoğlu, konuşmasında LYS'ye girecek öğrencilere bir de sürpriz hediye sundu. Bu yıl LYS'de Türkiye'de ilk 10'a girecek olan Gaziantepli öğrenciye otomobil hediye edeceklerini söyleyen Tahmazoğlu, Türkiye'de ilk 10'a giren Gaziantepli öğrenci olmaz ise hediyenin Gaziantep birincisine verileceğini hatırlattı.

Şahinbey nüfusunun hızla arttığına dikkat çeken Tahmazoğlu, 2011 yılındaki nüfus artışının 27 bin kişi olduğunu, böylelikle Şahinbey nüfusunun 756 bin 867 kişiye ulaştığını anlattı. Tahmazoğlu, 124 milyon TL ile devraldığı belediyenin borçlarının tamamını kapattığını da sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: