Başkan Tanık, Engelliler İçin Stüdyoya Girdi

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nce çekimleri yapılan 'Engelsiz Bir Dünya'...

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nce çekimleri yapılan 'Engelsiz Bir Dünya' klibi için stüdyoya girip cura çaldı.

Bülent Tanık, engelliler yararına çekimlerine başlanan klip için girdiği stüdyoda büyük bir heyecan yaşadı. Hareketli Ankara türkülerinden Fidayda'nın bir bölümünü curasında tellendiren Tanık, engelli vatandaşlar için farkındalık yaratacak her projeye canı gönülden destek verdiğini ve vermeye devam edeceğini söyledi. İlk gösterimi 3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinlikleri kapsamında, Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde yapılacak olan klibe, Musa Eroğlu, Mustafa Özarslan, Oğuz Yılmaz ve Oğuz Aksaç gibi birçok sanatçı sazıyla destek verdi.

Reklam
Reklam

BELEDİYENİN ÖDÜLLÜ PROJELERİ

Kent yapılanmasında engelli vatandaşları düşünerek hareket eden Çankaya Belediyesi, onları sosyal hayatın içine katacak projeler geliştirmeye de özen gösteriyor. Engelliler için İŞKUR ile işbirliği kurularak ÇAÇOY ve Ç’engel Kafe gibi projelerle, sosyal sorumluluk bilinci oluşturularak, engelli vatandaşlar ekonomik ve sosyal hayatın içine katılıyor. 'Engelsiz Çankaya' sloganıyla engelliler yararına pek çok projeye imza atan Çankaya Belediyesi, ekim ayı başında, Yalova'da düzenlenen Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği, Sağlıklı Şehirlerde En İyi Uygulamalar Yarışması'nda "Sosyal Sorumluluk" kategorisinde birinciliğe layık görülen Çankaya Ahşap Çocuk Oyuncakları (ÇAÇOY) projesinin gururunu yaşamıştı.

ENGELSİZ HİZMET ‘ENGELSİZ ÇANKAYA’

Engelli gençlerin rehabilitasyonu amacıyla oluşturulan Ç’engel Kafe ise, eğitilebilir ve öğretilebilir düzeydeki pek çok zihinsel engelli gencin, toplum içerisinde yer almasına, iletişim kurabilmesine, böylece toplumca tanınarak anlaşılma olanağına kavuşmasına vesile oluyor. Çankaya Belediyesi Engelliler Spor Kulübü de 70’i aşkın bay ve bayan lisanslı sporcusu ile atletizm, futbol, yüzme, ağırlık kaldırma, satranç ve goalball gibi pek çok alanda yurt içi ve yurt dışında çeşitli başarılara imza atıyor.

Reklam
Reklam

‘Yeni Toplumcu Belediyecilik’ anlayışı ile engelsiz sokaklar yapılandırma çalışmalarını aralıksız sürdüren Çankaya Belediyesi, engelli takip taşı, yüksek kaldırımların yol seviyesine indirilerek kilit taşı döşemesi ve engelli ikaz taşı döşemesi ile engellilerin kent hayatını kolaylaştırıyor.

Dünya Engelliler Günü nedeniyle, 3-4 Aralık 2012 tarihlerinde, Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde gerçekleşecek etkinlikte, engelliler tarafından sahnelenecek Çengel Kafe Halk Dansları Topluluğu’nun halk dansları gösterisi ve Çengel Gösteri Sanatları Topluluğu’nun Fark Edilmeyen Kayıplar oyununun yanı sıra Benim Gözümden Ankara Fotoğraf Sergisi, Benim Gözümden Kent Projesi, Çengel Kafe ve Çengel Atölye Karma Sergisi gibi fark yaratacak faaliyetler yer alacak.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz