Başkan Tanık Muhtarlarla Bir Araya Geldi

Çankaya Belediyesi yönetimi ile Çankayalı muhtarlar sabah kahvaltısında bir araya geldi.Çankaya Belediyesi Vedat Dalokay Kokteyl...

Çankaya Belediyesi yönetimi ile Çankayalı muhtarlar sabah kahvaltısında bir araya geldi.

Çankaya Belediyesi Vedat Dalokay Kokteyl Salonu’nda gerçekleştirilen kahvaltılı toplantıda muhtarların ülke düzeyinde ve yerelde yaşadığı sorunlar ele alınarak, karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu. Çankaya Belediyesi yönetimi ile gerçekleştirilen bu toplantıların son derece yararlı oluğunu belirten Çankaya Muhtarlar Derneği Başkanı Özgür Özdemir, toplantıların muhtarlık kurumuna ilişkin tasfiye eğilim ve girişimlerinin yoğunlaştığı bir dönemde daha da gerekli olduğunu vurguladı. Özdemir, “Türkiye’de bir yandan muhtarlık kalksın mı diye anketlerin yapıldığı, diğer taraftan da muhtarlıkları kaldırmak gündemde değil gibi çelişkili açıklamaların yapıldığı bir dönemde yaşıyoruz. Muhtarlık kurumu geliştirileceğine her geçen gün daha işlevsizleştirilmeye çalışılıyor” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Çankaya Belediyesi yönetimi ile bugüne kadar karşılıklı iyi niyete ve dayanışmaya dayalı son derece verimli bir ilişki geliştirdiklerini belirten Özdemir, Çankaya'da muhtarların hem dernek düzeyinde hem de bazı muhtarlıklar düzeyinde mekan açısından bazı sorunları bulunduğunu, bu konuda Başkan Tanık'tan bir müjde beklediklerini ifade etti.

Büyükşehir Belediye Yasası'ndaki değişiklikleri değerlendiren Tanık, bu yasada yapılmak istenen değişikliklerin doğrudan ve dolaylı olarak muhtarları olumsuz etkileyecek bir içeriğe sahip olduğunu söyledi. Tanık, merkezi idare ile yerel yönetim arasında bir köprü işlevi gören İl Özel İdaresi'nin kaldırılarak bu kurumun görevinin tümüyle seçilmişlere verilmesinin ilk başta demokratik bir adım gibi görülmemekle beraber popülist ve partizanca bir hizmet anlayışının hakim olmasına kapı aralayabileceği uyarısında bulundu. Tanık, "Devleti temsil edenler oy kaygısı duymadan, ihtiyacı olan yerlere hizmet götürmeyi önemserken, seçilmişler genel olarak oy kaygısı, seçim kazanma stratejisi ile bakar hizmete. Bu nedenle oy potansiyeli düşük geri kalmış bölgeler ya da muhalif gibi görünen bölgeler temel hizmetlerden mahrum kalabilir. Hizmet almak için muhtarların çalacağı kapının sadece seçilmişlerin kapısı olması muhtarlar üzerindeki siyasi baskılanmayı artıracaktır. Muhtarlar zaten gün geçtikçe azalan muhtariyetlerini tümüyle kaybetmek riskiyle yüz yüze kalacaklardır" dedi.

Reklam
Reklam

Tanık ayrıca, Çankaya Belediyesi olarak muhtarları halkın yerel temsilcileri olarak gördüklerini, mali ve hukuksal olanaklar çerçevesinde tüm desteği sunmaya çalıştıklarını belirtti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: