Başkan Tanık, Toplumcu Belediyeyi Anlattı

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, belediye çalışanlarıyla kahvaltıda bir araya gelerek “Yeni Toplumcu Belediyecilik” anlayışıyla...

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, belediye çalışanlarıyla kahvaltıda bir araya gelerek “Yeni Toplumcu Belediyecilik” anlayışıyla gerçekleştirilen çalışmaları değerlendirdi.

Personelle geçen hafta sonu yapılan ilk buluşmadan sonra ikinci olarak düzenlenen kahvaltılı buluşma Vedat Dalokay Kokteyl Salonu’nda gerçekleştirildi. Bu kez de ilkinde bulunmayan müdürlükler ve personelin katılımıyla gerçekleşen buluşmada Çankaya Belediyesi’nin yerel yönetim felsefesinin ve gerçekleştirdiği projelerin anlatıldığı filmler gösterildi. Başkan Tanık, belediye çalışanlarına yaptığı konuşmada toplumcu belediyeciliğin başlangıcı ve gelişim sürecini anlatarak, Çankaya Belediyesi’nde gelinen noktaya dair açıklamalarda bulundu. Tanık, “Eğer bir kentin insanı güçlü, bireyi güçlü, iyi eğitilmiş, hakkını bilen, ödevini bilen örgütlü bir yapı ise o kentin sorunlarının çözülmesi çok daha kolay olur. Ama başkaları tarafından kendisinin önüne konanla yetinen ya da bundan sadece şikayet eden, yurttaş yerine köleleşmiş yapıların kendi geleceklerini belirleyecek biçimde toplumlarını ayakta tutmaları mümkün değildir” dedi.

Reklam
Reklam

Başkan Tanık, “Bir yakınımızın akşam evinde kursağına bir şey gitmeden rahat içinde yaşamayı içine sindirebilen insan topluluğu olacak mıyız, olmayacak mıyız?” sorusunun yanıtının ise Yeni Toplumcu Belediyecilik anlayışının öncelikli ilkesini oluşturduğunu ifade etti.

Kahvaltılı buluşmada belediye çalışanları, belediye başkanlarıyla sohbet etme imkanı da buldular.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: