Başkan Tanık Ve Personel, 5 Çayı’nda Buluştu

Bir süredir personeli ile kahvaltı saatlerinde bir araya gelen Bülent Tanık, bu defa belediye şirketlerinde...

Bir süredir personeli ile kahvaltı saatlerinde bir araya gelen Bülent Tanık, bu defa belediye şirketlerinde istihdam edilen personelle bir araya geldi. Vedat Dalokay Kokteyl Salonu’nda alkışlarla karşılanan Tanık, sözlerine, personeli ‘Sevgili Dostlarım’ diye selamlayarak başladı.

Belediye şirketlerinin tüzel bir kişiliği olduğunu, diğer piyasa şirketlerinden usul olarak bir farkı olmadığını belirten Tanık, “Belediyemiz şirketlerinin piyasa şirketlerinden en önemli farkı, çalışanlarını güvence altına almak, örgütlenmelerine destek olmaktır. Biz gücümüzü halk desteğinin yanı sıra gücümüzü, ‘Yeni Toplumcu Belediyecilik’ anlayışımızı paylaşan, hayata geçiren siz yoldaşlarımızdan alıyoruz” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Tanık ayrıca Cumhuriyet Halk Partisi’nin özelleştirmeye, taşeronlaşmaya karşı bir duruş gösterdiğini hatırlatarak, belediye kurumsal şirketleri çalışanlarının, sendikal haklara sahip oldukları için daha güçlü olduklarının, sigortası ve maaşı ödenen, patronu belediye olan bir çatı altında istihdam edildiklerinin altını çizdi.

Trafik kazasında hayatını kaybeden Çankaya Belediyesi personeli Hasan Öztürk için bir kez daha başsağlığı dileğinde bulunan Tanık’ın “İnsanoğlunun hayatı pamuk ipliğine bağlı, ömrüm vefa ederse bir dönem daha sizlerle aynı yolda yürümek, sizlerle birlikte hizmet vermek istiyorum. İnsanı öncelik alan ‘Yeni Toplumcu Belediyecilik’ uygulamalarımızı sizlerle yaymak yaşatmak istiyorum” ifadeleri salondan çok büyük alkış aldı. Personelinin desteği karşısında duygulanan Tanık, “Coşkunuz bana güç veriyor. Bundan böyle bu arzumu daha yüksek sesle dile getireceğim” dedi.

Belediye şirketlerinde kadın istihdamına öncelik verdiklerinin, geleceğin ancak kadınlarla inşa edileceğinin altını çizen Başkan Tanık, kadınların özgürleşmesinin toplumsal bir yükseliş sağlayacağını söyledi. Küresel krizi en çok hissedenlerin yoksul ve işsiz kesim olduğunu belirten Tanık, “Bizim belediyecilik anlayışımız, bugüne kadar güçsüz bırakılan kesimleri güçlü hale getirmektir. Kadınlar, engelliler, yaşlılar, çocuklar bu kentin insanlarıdır. Kentte yaşayan herkesin eşit hakka sahip olduğunu anlatmak, ayrım gözetmeden barış ve kardeşlik içinde hizmet vermek derdindeyiz. ‘Barışçı Kent’ kurarak, omuzlarına yük binen kesimlerin yanında olmalıyız” ifadelerinde bulundu.

Reklam
Reklam

Kadını özgür olmayan bir toplumun şiddetten kurtulamayacağını vurgulayan Tanık, kadına özellikle ev hayatında ağır sorumluluk yüklendiğini, kadını yönetime katmadıkça eşitlik sağlanamayacağını belirtti. Belediye şirketlerinde kadın istihdam sayısının erkek çalışan sayısından daha fazla olduğunu ifade eden Tanık, “Kadın çalışırsa, yoksul coğrafyanın erkeği de ezilmekten kurtulur” dedi. Yeni Toplumcu Belediyeciliğin esaslarının ezilen kesimlere sahip çıkmak olduğunu vurgulayan Bülent Tanık, “Biz tekrar seçilsek de seçilmesek de sizlerin bizim gayemizi anladığınıza ve halkı öncelik alan anlayışımızı sürdüreceğinize inanıyorum” dedi.

Belediye mali kaynaklarını artırmak ve belediye şirketlerini güçlendirmek için çalışmalar yaptıklarını da yineleyen Tanık, adının arsa toplayıcıya çıktığını, Çankaya Belediyesi’nin 2 milyon 464 bin metrekare mülke sahip olduğunu belirtti. Başkan Tanık, SSK binasını satın alarak 50 bin metrekarelik dev bir yapıya dönüştürdüklerini ve kısa süre sonra operasyonel birimler hariç tüm birimlerin tek çatı altında toplanacağını söyledi. Tanık, Mimar Sinan’ın sözlerine atfen, “Umarım zaman içerisinde insanlar eserlerimizi gördükçe bizi insaf ile anarlar” diyerek, aynı amaçla birlikte yürüme temennisini yineledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: