Başkan Tanık'a İsveç’ten Özel Davet

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, İsveç Yerel Yönetimler ve Bölgeler Birliği’nin düzenlediği “Sürdürülebilir Kentsel Kalkınma...

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, İsveç Yerel Yönetimler ve Bölgeler Birliği’nin düzenlediği “Sürdürülebilir Kentsel Kalkınma Liderliği Uluslararası Atölye” toplantısı için özel davetli ve konuşmacı olarak İsveç’in başkenti Stockholm’e gitti.

İsveç Yerel Yönetimler ve Bölgeler Birliği (SALAR) ile yan kuruluşu SKL International’ın ev sahipliğinde İsveç’in başkenti Stockholm’de 22-23 Ocak tarihlerinde düzenlenen toplantı Afrika, Asya, Avrupa ve Güney Amerika’dan temsilciler ağırlıyor. Bülent Tanık’ın da özel davetli ve üç ana konuşmacıdan biri olarak katıldığı toplantıda, katılımcılara, yerel yönetim deneyimlerini aktarma ve örnekler sunma fırsatı veriliyor. Sürdürülebilir kalkınma süreçlerine katkı veren söz sahibi ve karar alıcı kişilerin katıldığı toplantının amacı ise yerel karar alıcılara örnek teşkil edecek yayınlar oluşturmak.

Reklam
Reklam

Kentsel kalkınma inisiyatiflerine önderlik etme ve karar alma süreçlerinin etkinliğine değinilecek ve 2 gün sürecek toplantının ana temasını ise vizyon geliştirme ve gerçekleştirme, sahiplenmeyi paylaşmak için paydaşları harekete geçirme, iletişim ve farkındalık oluşturma, sınırlar arası köprü kurma, bütüncül çalışma paketleri ve sürdürülebilir kalkınmaya yatırım yapma gibi yerel yönetimlere katkı sağlayacak konular oluşturuyor.

Toplantının ilk gününde Kolombiya’nın en büyük şehirlerinden olan Medellin’in Belediye Başkanı David Escobar’ın “Vizyon geliştirme ve gerçekleştirme; sahiplenmeyi paylaşmak için paydaşları harekete geçirme” başlıklı sunumu yer alırken ikinci gününde, Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık’ın “Bütüncül çalışma pratikleri ve sürdürülebilir kalkınmaya yatırım yapma” konulu sunumu yer aldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: