Başkan Tanık’tan 23 Nisan Mesajı

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, “Çocuklarımızın doğdukları andan itibaren sahip oldukları haklara saygı gösterilmesi, onların...

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, “Çocuklarımızın doğdukları andan itibaren sahip oldukları haklara saygı gösterilmesi, onların şiddet kültüründe değil, insanlık değerlerini içselleştirmiş bireyler olarak yetişmesi için Çankaya Belediyesi olarak elimizden geleni yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. Bayram kutlamalarının Cahit Berkay’ın yöneteceği 2 bin çocuktan oluşan Bin Çocuk Korosu ile Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu’nda yapılacağını belirten Tanık, “23 Nisan 1920’de kurulan Türkiye Büyük Millet Meclisi Cumhuriyetimizin en temel kurumlarından biridir. Ülkemizin kuruluşunun ve kurtuluş savaşımızın ana karargahı Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 93. yılını kutlamanın coşkusunu ve mutluluğunu yaşıyoruz” ifadesini kullandı.

Reklam
Reklam

Büyük Atatürk’ün önderliğinde halkın ayrım gözetmeksizin TBMM etrafında bütünleştiğini ve bu bütünlük içinde yurdun işgalcilerden kurtarıldığına işaret eden Tanık, laik-demokratik Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun bu şekilde başladığını söyleyerek şunları kaydetti:

“TBMM, halkın egemenliğine dayalı bir hukuk devletinin, özgüvenli, özgür bir toplumun ve yeniden imar edilen bir ülkenin teminatı olmuştur. TBMM’nin kuruluş günü olan 23 Nisan aynı zamanda dünyada ilk ve tek Çocuk Bayramı olarak bütün insanlık için barış dolu aydınlık bir gelecek çağrısıdır. Çocuklarımız kaygılardan uzak, kardeşçe ve korkusuz bir yaşam sürmeli, çağdaş yaşamın sağladığı bütün olanaklardan yararlanmalıdır.

Çocuklarımızın doğdukları andan itibaren sahip oldukları haklara saygı gösterilmesi, ruh ve beden sağlıkları korunması, onların şiddet kültüründe değil, insanlık değerlerini içselleştirmiş bireyler olarak yetişmesi için Çankaya Belediyesi olarak elimizden geleni yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz.

Bu dilek ve düşüncelerimle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor, tüm çocuklarımıza ve yurttaşlarımıza barış ve esenlikler diliyorum.”

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: