Başkan Tartan, Bütünşehir Tasarısı'nın Halka Sorulmasını İstedi

Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan, Bütünşehir Yasa Tasarısı ile ilgili yaptığı açıklamada “Halka sormak gerek“...

Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan, Bütünşehir Yasa Tasarısı ile ilgili yaptığı açıklamada “Halka sormak gerek“ dedi.

TBMM’de görüşmeleri devam eden Bütünşehir Yasa Tasarısı ile ilgili değerlendirmede bulunan Türkiye’nin büyük ilçelerinden İzmir Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, ülkenin coğrafi anlamda tamamını ve tüm nüfusu birebir etkileyecek bu konuda en doğru yaklaşımın halkın kararını sormak olduğunu belirterek, "Yaşam biçimimiz de, sistem de, iletişim ve etkileşim de değişecek. Bu kararı halka sormak gerek" dedi.

Reklam
Reklam

Geçmiş dönemde bakanlık da yapan Başkan Tartan, "siyaset bilimci" ve "yerel yönetici" kimlikleri ile yaptığı değerlendirmede şunları söyledi: "Yerel yönetimlerde bazı değişiklikler yapılması gerekli. Çünkü çağ değişiyor, gelişiyor, yerel yönetimler de buna ayak uydurmalı. Ancak bütünşehir yasası halka iyi anlatılmadı. Ne olduğu bilinmiyor. Bu yüzden de ciddi sakıncalar yaratacak. Doğrusu; şimdiden bu yasayı halkın tartışmasına açmak. Siyasi partiler bölge ve kentlerde bu konuda açıklayıcı toplantılar gerçekleştirmeli. 6 ay ya da bir yıllık bir süredir bu.Sonrasında da halkın oyuna gidilir. Yani referandum yapılır. Halk desteklerse yasa çıkar. 75 milyonu doğrudan ilgilendiren bu yasanın hem anayasal, hem de uluslar arası hukuk açısından ciddi sakıncaları var. Dünyada ekonomi ve siyaset yerelleşiyor. Biz de ise denetimi az, güçlü, dediğim dedik yöneticiler getiriliyor. Beldeler kalkıyor, bugün Türkiye’nin 7., 8. illeri konumundaki büyük ilçeler bile etkisizleştiriliyor. İller ve bütünşehir belediyeleri arasında kopuk ve ayrışık bir yapıda hizmet öngörülüyor. Zaman varken yanlıştan dönülmeli."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz