Başkan Tartan Ve Prof. Dr. Ortaylı’ya, Kırım Tatar Yeleği Hediye Edildi

Ünlü tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı, geçmişten günümüze kadar gelen yemek kültürünü yitirmemek için her...

Ünlü tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı, geçmişten günümüze kadar gelen yemek kültürünü yitirmemek için her ay düzenlenen buluşmalarla geleneklerini yaşatan Kırım Türkleri’nin Hamuaş etkinliğine konuk oldu.

İzmir Kırım Türkleri Yardımlaşma ve Kültür Derneği üyeleri yemek kültürlerini kaybetmemek için her ay düzenledikleri etkinliklerde bir araya geliyor. Dernek üyeleri hafta sonu, Konak Belediyesi Yemekhanesi'nde yine ‘Hamuaş’ etkinliğinde buluştu, buluşmaya Kırım kökenli ünlü tarihçi Prof.Dr. İlber Ortaylı, Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, Bosna Hersek Fahri Konsolosu Kemal Baysak, Dernek Başkanı Erdim Boray, dernek üyeleri ve İzmir’de yaşayan Kırım Türkleri katıldı.

Reklam
Reklam

Etkinlik için Kırım’dan özel olarak gelen Aş Hocası Safiye Aptemiz önderliğinde yapılan Kırım yemekleri konuklara sunuldu. Ufak Aş Çorbası (mantı benzeri), Tatar pilavı, nar taneli turp salatası, yeşil soğan salatası, kuyruklu baklava ve sütlü ekmekten oluşan mönü konuklara ikram edildi.

İzmir Kırım Türkleri Yardımlaşma ve Kültür Derneği Başkanı Erdim Boray, sivil toplum kuruluşlarına kucak açan, her zaman destek veren Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan’a teşekkür etti.

Kendi gelenek, görenek, mutfak kültürlerini yaşatmaya ve gelecek kuşaklara aktarmaya gayret eden derneğin Halk Oyunları ekibinden Kırcımanların (orta yaş kadınlarının) oynadığı çiftetelli ve mendil oyunu ile Klasik Türk Musikisi Topluluğu Devlet Sanatçısı Asuman Ertekin’in söylediği yöresel eserler etkinliği zenginleştirdi.

Etkinliğe katılan Prof.Dr. İlber Ortaylı’ya Kırım Tatar yeleği hediye edilirken, Dernek Başkanı Erdim Boray Başkan Tartan’a teşekkür plaketi sundu.

Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, Kırım Türkleri’nin İzmir’in önemli bir yapı taşı olduğuna değinerek, “Bu kültürü bu güne kadar olduğu gibi bundan sonrada Allah bana sağlık sıhhat verdiği sürece İzmir’de sürdürmek, yaşatmak için elimden gelen desteği vereceğim. Kırım mutfağını tadacağımız bu özel etkinliği hazırlayan herkese teşekkürler, ellerinize sağlık” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: