Başkan Tiryaki, Altındağ’da Yanan Çarşının Esnafları Ile Görüştü

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, yangında küle dönen Yunus Emre Halk Çarşısı esnafı ile bir...

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, yangında küle dönen Yunus Emre Halk Çarşısı esnafı ile bir araya geldi. Halk arasında ‘Rus Pazarı’ olarak da bilinen çarşıdaki 500 esnafı temsilen oluşturulan heyetle, Yunus Emre Kültür Merkezi’nde toplantı yapan Başkan Tiryaki, yanan çarşının yerine çok kısa sürede Alış Veriş Merkezi (AVM) standartlarında tek katlı modern yeni bir çarşının yapılacağı sözünü verdi.

Başkan Tiryaki, “Yangının çıktığı saatten itibaren, dakika dakika olanları takip ediyorum. Hepinize öncelikle geçmiş olsun. Ben boş konuşmayı sevmem. Az çok, beni sizler tanırsınız. Daha önce de pek çok kez bir araya gelmiştik zaten. Eğer amacınız üzüm yemekse, sokak dedikodularına itibar etmeyin, benim sözlerime güvenin. İşbirliği ve uyum içinde bu sorunu çok kısa sürede çözeceğimize inanıyorum.” dedi.

Reklam
Reklam

Veysel Tiryaki, daha önce burası için bir proje hazırlattıklarını, bu nedenle bu projenin tekrar revize edilerek çok kısa bir süre içinde esnaflara sunulacağını ve detaylar üzerinde mutabakata varıldıktan sonra hemen ihaleye çıkıp inşaata başlamayı arzu ettiklerini dile getirdi. Tiryaki esnaflara; yanan yere yine tek katlı ama AVM kalitesinde, yalıtımı, havalandırması, ısınması ile dört dörtlük, içinde restoranı, tuvaleti olan, Ankara’ya yakışır bir çarşı yapmak istediğini söyledi.

Yine küçük dükkanların olacağı çarşıda, buradakiler dışarıdan hiç kimseye vermeyecekleri dükkanlarla ilgili hazırlanacak proje ile esnafı sevindiren Tiryaki, “Bir hafta içinde projenin detaylarını görüşmek üzere sizlerle tekrar bir araya geleceğim.” dedi.

ÇARŞI, AFET KAPSAMINA ALINACAK

Altındağ Belediye Başkanı Tiryaki, çarşının afet kapsamına alınması için çalıştıklarını, belediye ve kaymakamlığın bu konuda beraber hareket ettiğini, Sosyal Politikalar Bakanlığı ile de temasa geçildiğini aktardı. Tiryaki, esnafa maddi yardım sağlanması için gerekli tüm kurumlarla görüşüleceğini, kısa sürede sonuç alınacağını umduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

ESNAFLAR, BAŞKAN'A GÜVENİYOR

Toplantıya 500 esnafı temsilen katıldıklarını belirten heyet üyeleri ise Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki’ye teşekkürlerini iletti. Tüm esnaflar adına burada bulunduklarını söyleyen heyet üyeleri, “Açıklamalarınız bizi çok mutlu etti. Biz her zaman arkanızdayız. Dışarıda farklı görüşleri olan kişiler, çatlak sesler olabilir. Ancak esnaf adına bu heyet, söz sahibidir. Biz size ne kadar güveniyorsak, siz de bize güvenin. Daha modern ve kaliteli bir çarşının yapılacağına inanıyoruz. Lütfen bir an önce çalışmalara başlayın.” talebini iletti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: