Başkan Toçoğlu, "değişim Ve Dönüşüm Kaçınılmazdır"

Sakarya AK Parti Adapazarı İlçe Teşkilatı’na yönelik düzenlenen hizmet bilgilendirme toplantısında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı...

Sakarya AK Parti Adapazarı İlçe Teşkilatı’na yönelik düzenlenen hizmet bilgilendirme toplantısında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Hizmet konusunda bizimle kimse yarışamaz. Değişim ve dönüşüm kaçınılmazdır. Yaşanan değişime ayak uydurmak için işimizi çok sıkı tutmak, birlik, beraberlik ve kardeşliğimizi pekiştirmek mecburiyetindeyiz. Bugüne kadar vatandaşımızın yüzünü kızartacak hiçbir iş yapmadık. Yapanlar olursa yanımızda da barınamaz.” dedi. AK Parti Adapazarı İlçe Başkanı Mustafa Ak ise, “İyi ki AK Parti var. İyi ki AK Partiliyiz. AK Partili olmak bir ayrıcalıktır ve bu ayrıcalığı hep beraber yaşıyoruz” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Fatih Turan ve Ayhan Kardan, SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş ile birlikte gerçekleştirdiği hizmet bilgilendirme toplantıları tüm hızıyla devam ediyor. Önceki akşam Arya Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda, Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetleri AK Parti Adapazarı İlçe Teşkilatı’na anlatıldı. Toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu ve Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli de katıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu ilçe belediyeleri ile birlikte önemli yatırımlara imza attıklarını belirterek başladığı konuşmasında, “Artık çıtayı çok yükselttiğimiz için yaptığımız işler rutin görünmeye başladı. Yapılan işler eskinden de varmış gibi bir algı olmaya başladı. Dolayısıyla bu tür bilgilendirme toplantılarının yapılmasında yarar olduğunu düşünüyorum. Değişim ve dönüşüm kaçınılmazdır. Yaşanan değişime ayak uydurmak için işimizi çok sıkı tutmak, birlik, beraberlik ve kardeşliğimizi pekiştirmek mecburiyetindeyiz. Her zaman ifade ediyorum. Hizmet konusunda bizimle kimse yarışamaz. Bunu çok iddialı ve rahat bir şekilde söylüyorum. Eskiden çöpleri toplayamayan maaşları ödeyemeyen belediyeler bugün artık standartların da üzerinde hizmet yarışında” dedi.

Reklam
Reklam

Sakarya’nın geleceği için büyük bir gayretle çalıştıklarını kaydeden Başkan Zeki Toçoğlu, “Birliğimizi ve kardeşliğimizi bozmak isteyen, aramıza fitne sokmak isteyen çevreler önümüzdeki günlerde de rahat durmayacaklar. Biz Allah’a ve kadere inanan insanlarız. İşlerimizi iyi ve doğru yapalım sonra Allah’a tevekkül edelim, O bize yardım eder. Bizim kadere müdahale etmek gibi bir gücümüz yok. Seçim sürecini soğukkanlı bir şekilde birbirimizi kırıp dökmeden daha çok sarılarak yönetmemiz lazım. İl yönetimimiz, milletvekillerimiz, ilçe belediye başkanlarımız ve ilçe teşkilatlarımız her beraber birlik ve beraberlik içerisinde çalışmalarımıza devam edeceğiz. Eksik işlerimizi hızlı bir şekilde tamamlıyoruz. Bugüne kadar vatandaşımızın yüzünü kızartacak hiçbir iş yapmadık. Yapanlar olursa yanımızda da barınamaz. Sizlerin partimize gönül verip rahatça desteklemenizi sürdürmeniz için biz üzerimize düşen ne varsa yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Hizmet Bilgilendirme Toplantısı’nda ilk olarak sunumunu gerçekleştiren SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, “Biz Büyükşehir Belediyesi olarak farkındayız ki yerel yönetimlerde artık kamu yönetimlerden kamu işletmeciliğine geçilmiştir. Hantal ve anlaşılamayan yönetimler yok olmaya mahkûmdur. Artık dinamik bir sürece geçilmiştir. Büyükşehir Belediyesi olarak Başkanımız Zeki Toçoğlu’nun ortaya koymuş olduğu perspektif ve liderlikte bu dinamizmi kurumlarımıza yansıtmaya, çalışanlarımıza benimsetmeye ve bu anlayışla hizmet etmeye çalışıyoruz. Yerel yönetimlerde bürokrat tipi de değişmiştir. Hantal yapı yerine sahada sorunlarla her an yüz yüze olan yöneticiler vardır. Sakarya’mızda da bu böyledir. Belediyecilik artık yol, su, hizmet kavramını aşmış sosyal belediyecilik gibi toplumun sağlıklı bir şekilde gelişmesini sağlamak da bu noktada büyük önem kazanmıştır. Büyükşehir Belediyesi olarak sosyal yatırımlara da büyük önem vermekteyiz” dedi.

Reklam
Reklam

SASKİ projelerinden bahseden Rüstem Keleş, “SASKİ olarak hayatın özü olan su ve suyun varlığını; insan odaklı, bilgiye dayalı ve yenilikçi su politikalarıyla yönetmek için çalışmalarımızı büyük bir gayretle sürdürüyor, gelecek odaklı projeler üretiyoruz. Bir yandan şehirdeki lokal problemleri tek tek çözüme kavuştururken, diğer yandan Sakarya’nın geleceğini de en iyi şekilde planlamanın gayretindeyiz. Gelecekte su sıkıntısı yaşamamak için çok ciddi önlemler alıyor stratejik planlarımızı hayata geçiriyoruz. 27 milyon TL’ye 6 yeni arıtma tesisi kuruyoruz. AB standartlarının da üzerinde arıtma sağlayacak bu tesisler Sakarya’nın içme suyu noktasında geleceğini garanti altına alacak. Sapanca Gölü’ne alternatif olarak Akçay Barajını inşa etmek için çalışmalarımıza başladık. Bunların yanı sıra Yenikent, Kaynarca, Arifiye-Çaybaşı, Yeşilyurt bölgelerimizde büyük içmesuyu yatırımlarını hayata geçiriyoruz. Yazlık, Çamyolu ve başka bölgelerde atıksu altyapı inşa çalışmalarımız sürüyor. Tüm bunların dışında Karaman Atıksu Arıtma Tesisiyle, Katı Atık Tesisleriyle, Tıbbi Atık Sterilizasyon Tesisleriyle, Elektronik Atık Uygulamalarıyla Sakarya, Türkiye’nin en çevreci illerinden birisidir. Kaynarca ve Yenikent İçmesuyu İsale Hatlarıyla Sapanca Gölü’nden temin edilen suyu şehrimizin kuzey bölgesine sağlıklı ve kesintisiz bir şekilde ulaştıracağız. Arifiye-Çaybaşı İçmesuyu İsale Hattı Projesiyle Güney Bölgesini, Yeşilyurt İçmesuyu İsale Hattıyla da doğu bölgesinin içmesuyu geleceğini garanti altına alacağız. Çelik isale hatlarımızla içmesuyu kesintilerini ortadan kaldıracağız. HES’in yapımı büyük oranda tamamlandı. 2.’sinin de lisansını aldık. HES’te montaj çalışmalarına başladık. Bu projeyle giderlerimizin büyük bir bölümünü oluşturan enerji giderlerinin önemli bir bölümünü geri kazanmış olacağız” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Fatih Turan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Yol medeniyettir’ sözünü hatırlatarak başladığı konuşmasında Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşım hamlelerinden örnekler verdi. Turan, “Yeni Terminal, yeni garajlar, yeni yollar, kavşak çalışmaları, caddelerde yapılan düzenlemeler, bisiklet yolları, otobüs filosunun güçlendirilmesi, körüklü otobüsler, Akıllı Kart Sistemi, şehir içi raylı sistem çalışmaları, Ulaşım Ana Planı çalışmalarını şehrimizin 2023 yılını hedef alarak, ulaşım geleceğini garanti altına almak için yapıyoruz. Ulaşım Ana Planı ile birlikte ulaşım konusunda atacağımız adımlar da belirlenecek” şeklinde konuştu. Büyükşehir Belediyesi’nin diğer alanlarda yaptığı yatırımları da anlatan Fatih Turan, “Bilgi işlem projelerimiz devam ediyor. Son olarak yaptığımız Elektronik Muhtarlık Otomasyon Sistemi muhtarlarımız tarafından çok beğenildi ve olumlu tepkiler aldık. Kültür ve sosyal hayatı daha da canlandırmak için büyük bir gayretle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. SAMEK öğrenci sayımızı bu yıl 6 bine çıkardık. 13 merkezde geleneksel sanatlardan yabancı dillere kadar 48 branşta şehrimize hizmet veriyoruz. Sanat Merkezi ve Sanat Galerisi çalışmalarımız sürüyor. Yenikent’e çok güzel bir sosyal tesis kazandırdık. Sosyal yaşamın daha da canlandırılmasına yönelik yapacağımız yatırımlar devam edecek” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ayhan Kardan, Fatih Turan’ın sunumuna devam ederek Büyükşehir Belediyesi’nin yatırımlarını anlattı. Kardan, “Büyükşehir Belediyesi olarak 600 bin ton asfalt attık. Orhan Camii ve Gar Meydanlarını şehrimize kazandırdık. İlçelerimizin eksiklerini bir bir gidermeye devam ediyoruz. Karapürçek, Ferizli, Akyazı, Arifiye ilçelerimize meydanları kazandırdık, kazandırmaya devam ediyoruz. Caddelerimiz güzelleşiyor. Çalışmalarımızı hız kesmeden sürdürüyoruz. Meslek gruplarına desteklerimizi sürdürüyoruz. Süpürgeciler sitesi, yeni hayvan pazarını da vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Hayvan bakımevi, köy ve mahallelerimize çocuk parkları vb. birçok hizmeti vatandaşlarımızla buluşturduk. 8 km’lik parkurda Çark suyu kenarı rehabilitasyonu projesi çalışmalarımız hızla sürüyor. Türkiye’nin en temiz kenti olduk. Çevre projelerimizle ödüller almayı sürdürüyoruz. Spora yatırımlarımız devam ediyor” ifadelerini kullandı.

Toplantının sonunda bir konuşma yapan Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli, “Büyükşehir Belediyemizin hizmetleri takdire şayan. Gurur duyuyoruz. Tüm arkadaşlarımızı ayrı ayrı tebrik ediyorum. Çalışan arkadaşlarımızı takdir etmek ve gereken desteği vermemiz lazım. İnsanlarımızın yaşam kalitesi her geçen gün artıyor” dedi.

Reklam
Reklam

Teşekkür konuşmasını gerçekleştiren AK Parti Adapazarı İlçe Başkanı Mustafa Ak ise, “İyi ki AK Parti var. İyi ki AK Partiliyiz. AK Partili olmak bir ayrıcalıktır ve bu ayrıcalığı hep beraber yaşıyoruz. Çıtayı çok yükselttik. Köylerimiz artık kanalizasyon istiyor, fitness aletleri istiyor. İnşallah daha fazla çalışarak şehrimizin her noktasına hizmet götürmeyi sürdüreceğiz. Katılımları ile bizleri onurlandıran çok değerli başkanlarımıza ve güzel bir sunum yapan yöneticilerimize çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz