Başkan Tuna: "deprem Dede’yi Kaybetmenin Üzüntüsünü Yaşıyoruz”

Mersin'in merkez ilçe Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Türkiye'nin 'Deprem Dede'si olarak bilinen Prof. Dr....

Mersin'in merkez ilçe Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Türkiye'nin 'Deprem Dede'si olarak bilinen Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara'yı kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını ifade ederek, "Büyük bir bilim adamını ve ağabeyimizi kaybettik. Merhum Işıkara’ya Allah’tan rahmet, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı diliyorum" dedi.

Başkan Tuna, dün organ yetmezliği nedeniyle tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden eski Kandilli Rasathanesi Müdürü, Kızılay Başdanışmanı ve Türkiye'nin 'Deprem Dede'si Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara’nın vefatı dolayısıyla başsağlığı mesajı yayınladı. Işıkara’nın Türkiye'nin deprem gerçeğini milyonlara öğreten ve halkın deprem konusunda doğru bilgiye ulaşmasında çok önemli katkılar sağlayan büyük bir bilim adamı olduğunu vurgulayan Tuna, “1941 yılı Mersin doğumlu olan Prof. Dr. Mete Işıkara, kendini topluma adayan bir bilim insanı olduğu gibi yediden yetmişe tüm Türkiye’nin, özellikle de çocukların 'Deprem Dede' olarak gönüllerinde taht kurmuştur. 17 Ağustos 1999 Marmara ve 12 Kasım 1999 Düzce depremleri sonrası, Türkiye genelinde afet bilincinin gelişmesi için çaba sarf etmiş ve özellikle okullarda çocuklara bu eğitimin verilmesinde bizzat görev almıştır. Büyük bir bilim adamını ve ağabeyimizi kaybetmenin üzüntüsü içerisindeyiz. Merhum Işıkara’ya Allah’tan rahmet, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı diliyorum” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz