Başkan Tuna Kadınların Siyasette Daha Aktif Olmasını İstiyor

Mersin’in merkez ilçe Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Türk kadınının siyasi hayatta daha aktif bir...

Mersin’in merkez ilçe Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Türk kadınının siyasi hayatta daha aktif bir rol üstlenmesi gerektiğini belirterek, bunun sağlanması içinde üzerlerine düşen ne varsa yapmaya hazır olduklarını bildirdi.

Toroslar Belediye Başkanı Tuna, 5 Aralık Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verilmesinin 78. yıldönümünü dolayısıyla mesaj yayınladı. Mesajında, Türk kadınının, 5 Aralık 1934 tarihinde çıkartılan bir yasayla birçok batılı ülkeden önce seçme ve seçilme hakkını kazandığına dikkat çeken Tuna, kadınların böylelikle sosyal ve siyasi hayatta söz sahibi olduklarını ve her alanda başarılı işlere imza attıklarını kaydetti. Mustafa Kemal Atatürk’ün kadınlara büyük önem verdiğini ve bu nedenle de yasanın çıkartılmasında önemli rol oynadığını ifade eden Tuna, kadının ailede ve toplumda karar verme konusunda belirleyici bir unsur olduğunu vurguladı. Türk Milleti’nin, kadına her zaman önem veren ve en yüksek yerde tutan bir millet olduğunun altını çizen Tuna, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Bunu da Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde 5 Aralık 1934 tarihinde çıkartılan bir yasayla birçok batılı ülkeden önce seçme ve seçilme hakkı vererek ortaya koymuştur. Kadınlarımız bizim analarımız, bacılarımız, evlatlarımız ve eşlerimizdir. Türk Milleti, hiçbir zaman kadınını hor görmemiş ve onu ezmemiştir. Türk Kadını, gerek ailede gerekse toplumda alınan kararların belirlenmesinde her zaman ana unsur ve belirleyici bir rol üstlenmiştir. Bu vesile ile tüm kadınlarımızın seçme ve seçilme hakkı elde etmelerinin yıldönümünü kutluyorum.”

Reklam
Reklam

Türk kadınının siyasi hayatta daha aktif bir rol üstlenmesi gerektiğini de kaydeden Tuna, bunun sağlanması içinde üzerlerine düşen ne varsa yapmaya hazır olduklarını belirtti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: