Başkan Tuna’dan Basın Bayramı Mesajı

Mersin’in merkez ilçe Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, basının hür olmadığı bir ülkede demokrasiden bahsetmenin...

Mersin’in merkez ilçe Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, basının hür olmadığı bir ülkede demokrasiden bahsetmenin mümkün olmayacağını belirtti.

24 Temmuz Basın Bayramı ve Türk basınından sansürün kaldırılmasının 104. yıldönümü dolayısıyla yazılı bir açıklama yapan Başkan Tuna, kamu yararını gözeterek, halkın doğru haber alma hak ve özgürlüğünü kullanması konusunda önemli bir görev üstlenen basının, demokrasimizin vazgeçilmez unsurlarından biri olduğunu kaydetti. Tuna, basının hür olmadığı bir ülkede demokrasiden bahsetmenin mümkün olmayacağını ifade etti. Yazılı, görsel ve işitsel basının, yapılan hizmetlerin halka aktarılmasında önemli bir yere sahip olduğunun altını çizen Tuna, özellikle yerel basının sorunlarını bildiklerine ve belediye olarak bu sorunların çözümü noktasında ellerinden geleni yaptıklarına dikkat çekerek, “Basından sansürün kaldırılışı son derece önemlidir. Bilişim çağını yaşadığımız günümüzde basının önemi ve etkisi daha da artmıştır. Bireyler ve toplumlar için böylesine önemli bir görevi üstlenmiş olan basın kuruşları ve gazetecilerimiz bu görevi yerine getirirken her türlü baskı ve şiddetten uzak olmalı, hiçbir etki altında kalmadan görevlerini yerine getirmelidir” dedi.

Reklam
Reklam

Tuna, basından sansürün kaldırılmasının 104. yılında basın kuruluşlarının, özellikle yerel basının ve çalışanlarının çok zor şartlarda görevlerini yerine getirebilmek için gösterdikleri çabayı takdir ettiklerini sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: