Başkan Tuna’dan Kan Bağışı Çağrısı

Mersin’in merkez ilçe Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Türk Kızılayı’nın kan bağışı kampanyalarına belediye olarak...

Mersin’in merkez ilçe Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Türk Kızılayı’nın kan bağışı kampanyalarına belediye olarak destek verdiklerini belirterek, vatandaşlara da kan bağışında bulunmaları çağrısı yaptı.

Başkan Tuna, yaptığı yazılı açıklamayla Türk Kızılayı’nın 145. yıldönümünü kutladı. Kızılay’ın, 11 Haziran 1868 yılında Osmanlı Yaralı ve Hasta Askerlere Yardım Cemiyeti adıyla kurulduğunu, 1947’de Türkiye Kızılay Derneği adını aldığını ifade eden Tuna, bu kuruluşla birlikte insanlık tarihinde büyük bir adım atıldığını vurguladı. Kuruluşa “Kızılay” adını Mustafa Kemal Atatürk’ün verdiğini anımsatan Tuna, “Kızılay, savaş ve doğal afetler karşısında insanların acılarını dindirmeye, yaralarını sarmaya çalışan çok önemli bir kuruluşumuzdur. Kızılay, sadece ülkemiz sınırları içinde değil, dünyanın her bölgesinde, her türlü felaket karşısında insanlara yardım ederek büyük takdir görmüş, Türk milletinin yardımlaşma ve dayanışma özelliğini tüm dünyaya göstermiştir” dedi.

Reklam
Reklam

Kızılay Derneği ile her zaman diyaloglu bir çalışma içerisinde olduklarının altını çizen Tuna, sosyal bir sorumluluk olan kan bağışı kampanyalarına Toroslar Belediyesi olarak belirli periyotlarda destek verdiklerini kaydetti. Kızılay tarafından açılan yardım kampanyalarına yardımda bulunmak ve sağlıklı vatandaşların Kızılay’ın kampanyalarına kan vererek desteklemesinin örnek bir davranış olduğunu belirten Tuna, tüm vatandaşları, ırk, dil, din, mezhep, inanç ayrımı yapmaksızın yardıma muhtaç olanlara başarıyla hizmet veren Kızılay’a katkı sağlamaya ve kan bağışlarında bulunmaya davet etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: