Başkan Tuna’nın Faaliyetleri Mecliste Oy Birliği İle Kabul Edildi

Sincan Belediyesi, başarısını bir kez daha gözler önüne serdi. Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna’nın göreve...

Sincan Belediyesi, başarısını bir kez daha gözler önüne serdi. Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna’nın göreve geldiği günden bu yana yaptıklarının değerlendirildiği Nisan Ayı Meclis Toplantısı'nda, 2012 faaliyet raporu oy birliği ile kabul edildi.

Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna, göreve geldiği günden bu yana “dürüst, şeffaf ve adil” yönetim anlayışı ile çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor. Yapılan anketlerde vatandaş tarafından Ankara’nın en başarılı belediye başkanı seçilen Tuna, başarılarına bir yenisini daha ekledi. Başkan Tuna’nın göreve geldiği günden bu yana yaptıklarının değerlendirildiği Meclis Toplantısı'nda, Sincan Belediyesi’nin 2012 faaliyet raporu oy birliği ile kabul edildi. Oylama öncesinde Milliyetçi Hareket Partisi Grubu adına konuşan Mecnun Baş tarafından eleştirilen Başkan Tuna, tüm eleştirilere tek tek yanıt verdi. Başkan Tuna, Lale Festivali'nden bağlantı yolu projesine, çarşamba pazarının durumundan arazi alımına, kentsel yenilemeden pazar pazarının yerine yapılan Kent Meydanı'na kadar tüm eleştirileri yanıtladı. Mecnun Baş’ın Lale Festivali’nin eski şölen havasının kalmadığını söylemesi üzerine Tuna, “Lale Festivali düzenleniyordu, ortada lale yoktu. Bu nasıl bir festival böyle. Biz laleyi getirdik. İlçemizdeki lale kültürünü halkımızla tekrar buluşturduk. Dışarıda insanlar lalelerle fotoğraf çektirip hoşça vakit geçiriyor. Anlamını yitirmiş bir festival yerine gerçek lale günlerini getirdik” dedi.

Reklam
Reklam

Bağlantı yolu projesinin bir hayal ürünü olduğu eleştirisine ise Tuna, “Hayalleri gerçeğe dönüştürüyoruz. Bir zamanlar hayal bile edilemeyen projeyi Karayolları ağına aldırdık. Kurum görüşlerini tamamladık. Mecnun Bey Büyükşehir Belediyemiz İmar Komisyonu'nda yer alıyor. Kendisi bu projeye ret oyu vermiştir. Geçtiğimiz salı günüde Karayolları'nda tekrar görüştük. Projenin bütçesi de ayrılmıştır. Hayalleri gerçekleştirmeye devam edeceğiz” yanıtını verdi.

Saraycık'taki sorunların giderilmediği ile ilgili eleştirileri de yanıtlayan Sincan Belediye Başkanı Tuna, “Saraycık'taki sorunların çözülmesi için TOKİ ile işbirliği yapalım dediğimizde MHP’li Meclis üyelerimiz yine hayır demişti. Şimdi kendisi oradaki sorunların çözülmediğini söylüyor. Biz Saraycık ve Ulubatlı Hasan Mahallerimizde gerçekleştireceğimiz kentsel yenileme çalışmalarında da büyük aşama kaydettik. İlçemizi, Başkent'in yükselen yıldızı haline getirmeye devam edeceğiz” dedi.

Başkan Tuna, Ulubatlı Hasan Mahallesi'nin kentsel yenileme projesine dahil edildiğini ve gerekli çalışmaların TOKİ ve Sincan Belediyesi işbirliği ile devam ettiğini belirtti. Pazar pazarından da halkın ve esnafın memnun olmadığı eleştirilerine yanıt veren Başkan Tuna, “Yaptığımız anketler neticesinde vatandaşımız pazarın kaldırılmasını ve yerine otopark ve meydan yapılmasını istedi. Bizde bu yönde çalışmalarımızı tamamladık. Şimdi çocuklar parkta oynuyor. Vatandaşımız ortaya çıkan sonuçtan memnun oldukları gerek ziyaretlerim sırasında gerekse mail yoluyla bana bildiriyor” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: