Başkan Türk 3. Hizmet Yılını Değerlendirdi

Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk, 50 milyon lirayı aşkın borç ve faiz yükü ile belediyeyi...

Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk, 50 milyon lirayı aşkın borç ve faiz yükü ile belediyeyi devraldıklarını belirterek, "Ancak halkımızı devraldığımız bu enkazın altında bırakmadık" dedi.

Türk, görevdeki 3. yılını düzenlediği basın toplantısıyla değerlendirdi. Belediye başkan yardımcıları ve daire müdürlerinin de katıldığı toplantıda, 3 yıllık süreçte yaptıkları hizmetlerden bahseden Türk, yaptıkları bütün hizmetlerin odağına halkı koyduklarını ve halkın taleplerini esas alarak çalışmalara yön verdiklerini vurguladı. Hep şeffaf olduklarını ve hesap vermeye açık olduklarını belirten Türk, "Led ekranlarda, web sayfamızda, billboardlarda ve afişlerde gelir gider hesaplarını kamuoyu ile paylaştık. Çünkü halkımızın ödediği verginin nereye gittiğini bilmesi en doğal hakkıdır. İlk günden beri halkın yönetime etkin katılımını sağlamak amacıyla sürekli halkımızla birlikte olduk. Gönül rahatlığı ile söyleyebilirim ki, başarımızın etkenlerinden biri de belediye-vatandaş dayanışmasını yaşama geçirebilmemiz sayesinde oldu" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Yaptıkları hizmetlerde ülkenin yetiştirdiği değerlere de sahip çıkmaya özen gösterdiklerini kaydeden Türk, şöyle devam etti; "Öldürülen Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink ve yaşamını halkların kardeşliğine adayan sanatçı Ahmet Kaya'yı, ilçemizde hizmete açtığımız iki parka adlarını vererek yaşatıyoruz. Kentimizin kültürel bir zenginliği olan Roman vatandaşlarımızı da unutmadık. Baştan sona düzenlediğimiz bir parkımıza da 'Roman Kültür Parkı' adını verdik. Yine 3 gün önce Türkiye'de kültür ve sanat anlayışının gelişmesine büyük katkılar sunan yönetmen, oyuncu ve yazar Yılmaz Güney'in adına çok amaçlı kullanılabilecek bir park yaparak hizmete sunduk. İlçemize 8 projeli yeni yol kazandırıldı, mevcut yolların bakım ve onarımı için de 3 yılda toplam 160 bin ton asfalt döküldü. İller Bankası'ndan ilçemize aktarılan kaynak, 282 bin olan ilçe nüfusu baz alınarak gönderilirken, gündüzleri 600 bini aşan bir nüfusa hizmet ediyoruz ve günde ortalama 315 bin ton çöp topluyoruz."

Demokrasi ve eşitliğin sağlanmasında kadının etkin rolünü özümseyen belediyecilik anlayışı ile bir ilke imza atarak 'Kadı Erkek Eşitliği Komisyonu'nu kurduklarını anlatan Türk, konuşmasına şöyle devam etti; "Kadınların sosyal yaşamda daha etkili olması için belediyemiz bünyesinde hizmet veren İŞTAR Kadın Danışmanlık Merkezi'ne baş vuran bin 500'ü aşkın kadına hukuki, psikolojik ve sosyal destek sunuldu. Öte yandan sağlıklı ve kötü alışkanlıklardan arındırılmış bir nesil yetiştirmek amacıyla, spor kulübümüz bünyesinde 2 bin 750 sporcu faaliyet yürütmektedir."

Reklam
Reklam

'Kendimizi de kentimizi de biz yöneteceğiz' şiarıyla yola çıktıklarını vurgulayan Türk, farklı etnik ve kültürel yapıya sahip, barış ve kardeşliğin kenti Mersin'de çok dilli belediyecilik anlayışı yönünde kararlar alırken, bu zenginliği belediyenin tüm hizmetlerine yansıtma gayreti içinde olduklarını söyledi. Başarı öykülerinin, şeffaf, demokratik, katılımcı, ekolojik ve kadına pozitif yaklaşımı esas alan uygulamalarla açığa çıktığını ifade eden Türk, "Biz Akdeniz'in geleceğini umutla, barış ve hoşgörü ile şekillendireceğimiz çalışmalarımızla hazırlıyoruz. Hayalini kurduğumuz bu geleceğe, görüş ve talepleriyle yön veren halkımıza, alın teri ve emeğiyle katkı sunan belediye meclis üyelerimize teşekkür ediyorum" dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: