Başkan Türk “her tür denetim yapılacak”

Akdeniz belediyesin’de yol ve meydan döşemesi ihalesi yapıldı

Akdeniz Belediyesi mal ve hizmet alımlarında şeffaflık ilkesini devam ettiriyor. Belediye tarafından 4734 Sayılı Kamu İhale Kanununa göre yapılan ihalelerin sonuçları, basın aracılığıyla kamuoyuna sunuluyor. Bu çerçevede son olarak yapılan yol ve meydan döşemesi ihalesine 12 firma katılarak teklif sundu.

Şeffaf ve hesap verebilir yönetim anlayışı sergileyen Akdeniz Belediyesi, 4734 Sayılı Kamu İhale Kanununa göre yapılan ihalelerin sonuçlarını basın ve kamuoyu ile paylaşmaya devam ediyor. Son olarak yapılan yol, kaldırım ve meydan döşemesi ihalesine 12 firma katılarak teklif verdi. Akdeniz Belediyesi Encümen Salonunda yapılan 2011/148558 Sayılı ihaleye Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Altuntaş Başkanlık etti. Toplam 12 firmanın ihale saatinde hazır bulunarak teklif verdiği ihalede en düşük teklifi 1 Milyon 617 Bin lira ile Mennan Şimşek firması verdi. İkinci en düşük teklif ise 1 Milyon 712 Bin lira ile Akar İnşaat Taahhüt Tur. Tic. ve San. Ltd. Şti.’nin oldu. İhale komisyonu, ayrıca toplanarak verilen teklif dosyalarını inceleyip değerlendirdi ve ihalenin ekonomik açıdan en düşük teklif veren firma olan Mennan Şimşek’te kalmasına karar verdi.

Reklam
Reklam

İhale şartnamesine göre Akdeniz Belediyesi yol, kaldırım ve meydan düzenlemesi işi toplam 12 aylık bir süreyi kapsıyor. Bu süre içerisinde Akdeniz Belediyesi’nin farklı mahallelerinde ihtiyaç bulunan yerlerde 80 bin metrekare kilit taşı, 20 bin metretül bordür ve 6 bin metretül yağmur oluğu yapılacak. Belirlenen yerlerde bordür döşenmesi, kilitli parke taşı ile yaya yolu kaplanması ve yol kenarlarına yağmur oluğu döşenmesi işini üstlenecek firma, aynı zamanda ihale çerçevesinde yapılması gereken tüm kazı ve dolgu işleri ile moloz taşınması işlerini de yapacak.

Başkan Türk, “Her tür denetime açığız”

Göreve geldiklerinden bu yana bütün hizmetleri halk yararı gözeterek projelendirdiklerini söyleyen Akdeniz Belediye Başkanı M. Fazıl Türk, halkın taleplerini her zaman dikkate aldıklarını dile getirdi. Belediye çalışmalarının ilgili kurumlar tarafından düzenli olarak denetime tabi olduğunu da hatırlatan Başkan Türk, “Akdeniz Belediyesi olarak mevcut denetim mekanizmalarının yanı sıra halkımızın da istediği zaman çalışmalarımızı denetleme hakkı olduğuna inanıyoruz. Bu nedenle çalışmalarımızın her aşamasını, halkımız ve kamuoyu ile paylaşıyoruz. Örneğin belediyemiz gelir-gider hesaplarını, belediye kaynaklarının hangi hizmetlerde kullanıldığını kalem kalem kamuoyunun bilgisine sunuyoruz. Şeffaf ve hesap verebilir bir kent yönetimi için halkımıza her zaman hesap vermeye ve her tür denetime açığız” dedi.

Reklam
Reklam

Fotoğraf Çiğdem YURDAGEL

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz