Başkan Türk İhsaniye Mahallesi Sakinleriyle Buluştu

Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk, İhsaniye Mahallesi sakinlerinin daveti üzerine mahalle sakinleriyle...

Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk, İhsaniye Mahallesi sakinlerinin daveti üzerine mahalle sakinleriyle bir araya geldi.

Akdeniz Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, ilk olarak muhtarlık binası önünde vatandaşlarla buluşan Başkan Türk, daha sonra İhsaniye Mahallesi Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği Kurs Merkezi'ni ziyaret etti. Türk, ziyarette mahalle sakinlerininsorunlarını dinledi.

İhsaniye Mahallesi'ndeki oto tamircilerine ilişkin bir soru üzerine bu konudaki yetkinin Büyükşehir Belediyesine ait olduğunu belirten Türk, "Biz daima halkımızın emrindeyiz. Şimdi son çıkan yasa sanayicisini, toptancısını, galericisini, tamircisini halkı rahatsız etmeyecek şekilde şehir dışına çıkarılması gerekir. Ancak her belediyenin yetkisi yine yasalarla belirlenmiştir. Bu sıkıntınızla ilgili yetki Büyükşehir Belediyesindedir. Bizim bu konuda yapabileceğimiz, sizlerin bu sorununu Büyükşehir yetkililerine iletmek ve gereğinin yapılması için sizlerle beraber bir çalışma yapmak olur. Siz bu konudaki dilekçenizi mahalle olarak yazın, Büyükşehir Belediyesi’ne birlikte gidelim. Hepimizin amacı, çocuklarımıza, torunlarımıza güzel bir kent ve güzel bir gelecek sunmaktır” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Kurs yerinde de kursiyerlere seslenen Türk, bu tür eğitim merkezlerinin her mahallede yaygınlaşması gerektiğini belirterek, bu açıdan İhsaniye Mahallesi Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği'nin çok önemli bir misyonu yerine getirdiğini vurguladı. Türk, "Katkı veren herkese, halk eğitim merkezi yetkililerimize teşekkür ediyorum. Burada böylesi bir kurs merkezine önayak olan değerli İhsaniye Mahallesi Muhtarımızı da ayrıca kutluyorum. Gerçekten mahallenin gerek altyapı ve gerekse sosyal yönden kalkınması için her türlü çabayı gösteriyor. Biz de Akdeniz Belediyesi muhtarımız ve dernek başkanımızın mahallemizle ilgili her türlü sorununa çözüm üretmeye ve sizlerin yanında olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

İhsaniye Mahalle Muhtarı Zehra Yılmaz ise “Başkanımız derneğimizin kirasını yıllardır veriyor. Kadınlarımız bu dernek merkezinde kurs görüyorlar ve burada ürettikleri el emeği göz nuru ürünlerini kermes ve benzeri etkinliklerle satışa sunuyorlar. Elde ettikleri gelirle de ev ekonomilerine katkıda bulunuyorlar. Bu küçük gelir bile bazı mahalle sakini kursiyerlerimiz için son derece önemli. Bu nedenle Sayın Başkanımıza, bizlere bugüne kadar bizlere sağladığı imkanlardan ötürü tüm mahallemiz adına teşekkür ediyorum” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: