Başkan Türk, Kırklar Kilisesi'ni Ziyaret Ederek Noeli Kutladı

MARDİN(AA) - Kızıltepe Belediye Başkanı Ferhan Türk, Mardin Kırklar kilisesinde yapılan ayine katılarak Süryanilerin noelini kutladığı bildirildi.

Kızıltepe Belediye Başkanı Ferhan Türk, Mardin Kırklar kilisesinde yapılan ayine katılarak Süryanilerin noelini kutladığı bildirildi. Kızıltepe Belediyesinden yapılan açıklamada Kızıltepe Belediye Başkanı Ferhan Türk, Kırklar Kilisesi'nde toplanan Süryani vatandaşlar ile Metropolit Saliba Özmen'in noelini kutladığını ve burada kilisenin başpapazı Gabriyel Akyüz tarafından kapıda karşılandığı belirtildi. Kilisenin kabul salonuna gelerek Hıristiyan vatandaşların 25 Aralık Doğuş Bayramını kutlayan Belediye Başkanı Türk, şöyle dedi: “ Ülkemiz yıllardır farklı dini inançların bir arada yaşadığı bir coğrafyadır. Zaman zaman politikaların sonucunda soykırıma varan büyük trajediler yaşanmışsa da, halk birbirlerinin inançlarına saygılı olarak birlikte ve barış içinde yaşamışlardır. Bayramlar huzur ve barış günleridir. Noel bayramının da bu anlayışla kutlanacağı, farklı inançların birbirlerine olan saygıyı pekiştireceği, insanlarımız arasında barış ve huzura hizmet edeceği inancındayız. Acı ve gözyaşıyla geçirilen son bayram olması temennisiyle, 25 Aralık Doğuş Bayramı’nın ülkemize, dünyaya barış ve kardeşlik getirmesini diler, ülkemizdeki Hristiyan yurttaşların ve tüm Hristiyanlık aleminin bu kutsal gününü kutlarız.” Ziyaretlerinden dolayı Metropolit Saliba Özmen’in, barış ve huzurun için dualar ettiğini Ülkemizin çok kıymetli kutsal, değerli bir ülke olduğunu, etnik dini ve kültürel unsurları ile bir bütün olarak, barış içinde olması, Ortadoğu'da ve bütün dünyada barışın sağlanması dileklerinde bulunduğu bildirildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: