Başkan Türk Ramazan’ı Kutladı

Mersin’in merkez Akdeniz Belediye Başkanı Mehmet Fazlı Türk, Ramazan ayında yapılacak en güzel ibadetin, yoksul...

Mersin’in merkez Akdeniz Belediye Başkanı Mehmet Fazlı Türk, Ramazan ayında yapılacak en güzel ibadetin, yoksul ve muhtaç insanlar için iyilikte yapılacak yarış olduğunu vurgulayarak, halkın Ramazan’ını kutladı.

Ramazan ayının başlaması dolayısıyla mesaj yayınlayan Akdeniz Belediye Başkanı Türk, İslam’ın, bir barış ve kardeşlik dini olduğunu, Ramazan ayının da sadece oruç tutmak anlamına gelmediğini dile getirdi. Bu anlamlı günlerin, çatışma, kavga ve küskünlüklerin sona ererek, barışa, özgürlüğe ve hayırlara vesile olmasını temenni eden Türk, “İslam Alemi’nin kutsal ayı olan Ramazan, kardeşlik, sevgi, saygı ve hoşgörünün güçlenmesine, yardımlaşma ve dayanışma duygularının pekişmesine, büyük etkisi olan bir aydır. Çok özel ve manevi anlamı olan Ramazan ayını en güzel bir şekilde idrak etmeliyiz. Rahmet kapılarının açıldığı bu kutsal ayda, barışa, özgürlüğe ve kardeşliğe giden yolun üstündeki tüm engelleri hep birlikte kaldıralım” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Sevginin ve umutların arttığı, paylaşma ve hoşgörünün en güzel örneklerinin sergilendiği bu günlerin bütün insanlık alemine barış, kardeşlik ve huzur getirmesini dileyen Türk, “İnsanları birbirine yaklaştıran, aynı duygularda buluşturan Ramazan ayında, yardıma muhtaç insanlarımızı unutmayalım. Bu günlerde en güzel ibadet, yoksul ve muhtaç insanlar için iyilikte yapılacak yarıştır. Kutsal Ramazan’da bütün dualarımız barışa adansın. Ramazan ayının, silahların sustuğu, anaların gözyaşlarının artık akmadığı, barışın, kardeşliğin ve özgürlüğün hüküm sürdüğü bir yaşama vesile olmasını diliyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm İslam dünyasının ve halkımızın Ramazan’ını içten duygularımla kutlar, barış, kardeşlik, sağlık, huzur ve mutluluk dileklerimle saygılarımı sunarım” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: