Başkan Türk: “şehir Ateşlerinde Yanıyor. Kaprislerinden Vazgeçsinler”

Mersin’in merkez ilçe Akdeniz Belediye Başkanı Mehmet Fazıl Türk, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan’ın,...

Mersin’in merkez ilçe Akdeniz Belediye Başkanı Mehmet Fazıl Türk, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan’ın, MHP ve BDP’nin 1/5000’lik imar planlarının seçim sonrasına kalması yönünde grup kararı aldıkları iddiasını yalanlayarak, “Kesinlikle grup kararı almadık. Yenişehir ile Büyükşehir arasında bir sorun var ve hepimiz o ateşle yanıyoruz. Şehir yanıyor. İkisi de şehrin yararına bu kaprislerinden vazgeçmelidirler” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Özcan’ın, MHP ve BDP’nin 5 binlik planların seçim sonrasına kalmasını istediği yönündeki iddialarına Akdeniz Belediye Başkanı Türk’ten yanıt geldi. Konuyla ilgili İHA’ya açıklama yapan Türk, 5 binlik nazım imar planlarının bir şehrin anayasası olduğunu ve anayasasız bir şehir olamayacağını söyledi. Başkan Özcan’a, planların bu kadar süre bekletilmesiyle bu şehre yazık edildiğini söylediğini aktaran Türk, “Orada saniyelerce beklemesi bile doğru değil. Bırakın günleri, yılları, saniyeler bile Mersin’in kaybıdır. Biz Akdeniz Belediyesi olarak şehrin ve planın önünün açılması konusunda açık ve netiz. Karşı çıktığımız şu; Akdeniz yatırımdır. Akdeniz’de yatırımcıların önünü açmamız lazım. Adam birkaç milyon dolara arsa almış ve üç yıldır 5 binlik imar planını bekliyor. Bunu krediyle almış olsa zaten battı 3 yılda. Peki, bir belediye bu şekilde mi önünü görmeyecek? Yıllarca 5 binlik nazım imar planı bekleniyor. Şimdiye kadar kalması bile bizim için büyük bir eksikliktir. Bu konuda iç çekişme bir şehrin belediye başkanlarına yakışmaz. Herkes şehrin yararı ve paydasında buluşmalıdır. Akdeniz’de yatırımcıları biz kaçırıyoruz” diye konuştu.

Reklam
Reklam

“SIKINTI, BÜYÜKŞEHİR İLE YENİŞEHİR ARASINDAKİ PROBLEMDEN KAYNAKLANIYOR”

Planların bu kadar gecikmesinin sebebinin, Başkan Özcan ile Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç arasında yaşanan iç problemler olduğunu öne süren Türk, bu sıkıntıların şehrin zararına olduğunun altını çizdi. Yenişehir’de bugün Akdeniz Oyunları’nın yapıldığına işaret eden Türk, “Ben burada iki kişi şanslı dedim. Biri Macit Başkan, Kadir Gecesi doğmuş; biri de İbrahim Başkan, yani şans bu kadar döner. Bu yatırımlar, bu geniş yollar, Kuzey Mersin, gerçekten takdir etmek, yapılan hizmetlerden dolayı kutlamak gerekir. Dünyanın gözünün şu anda hem ülkemiz hem güzel Mersin’imiz üzerinde olması bizim için onurdur” ifadelerini kullandı.

Akdeniz Belediyesi olarak 5 binlik imar planlarına hiçbir zaman karşı olma diye bir lüksleri olmadığını vurgulayan Türk, “Ama doğrusu olmalı. Çünkü bu plan anayasadır. Kişilere göre bir plan ise biz kesinlikle orada yokuz. Eğer halkın ve şehrin yararına olan bir plansa emin olun benim adıma siz vekalet edebilirsiniz” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

“KESİNLİKLE GRUP KARARI YOK”

Özcan’ın, “MHP ve BDP, planların seçimlerden sonraya kalması yönünde grup kararı almışlar” sözünü değerlendiren Türk, böyle bir şey olmadığını kaydederek, şöyle devam etti: “Seçimlere yönelik bizim hiçbir problemimiz yok. Çünkü seçimden sonra da bu şehrin ihtiyacı var. Gecikince yine sıkıntı olur. Bir ilçemizde sıkıntı varsa öbür ilçelerin şu ana kadar beklemesine ne gerek var? Mademki ortaklaşıyoruz, mademki burada bireye göre iş yoksa onları geçirelim. Öbür yerde bir eksiklik varsa düzeltelim.”

Planları bekletmek gibi bir lüks olamayacağını, meclise mecburen geleceğini belirten Türk, şunları söyledi: “Ben teknik eleman değilim, benim teknik elemanım ‘şurada bir eksiklik var’ derse ben kesin ret veririm. Çünkü bu anayasadır, normal bir şey değil. Şehrin kaderidir. Yarın halk bunu yapanlardan hesap sorar.”

“AKDENİZ İLE TOROSLAR’IN ÖNÜNÜ AÇ, VATANDAŞ YATIRIM YAPSIN”

“Böyle bir grup kararı kesinlikle yok. Daha meclise gelmemiş ki grup kararımız olsun. Ama gelince yanlış bir şey varsa grup kararını da alırız” diyen Türk, MHP’nin grup kararı olup olmadığını ise bilmediğini söyledi. Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ile de görüştüğünü aktaran Türk, “Hamit Bey, ‘Akdeniz ile Toroslar’ı önce geçirelim önerisini getirdim ama bunu da kabul etmedi’ dedi. Bu kabul edilmeyecek bir şey mi? Aç bunların önünü. Vatandaş yatırım yapsın. Öbür yer üzerinde de çalışalım. Yani biz mi grup kararı almışız? Böyle bir yanlış olur mu? Ben, Macit Özcan’a ‘Sayın Başkan, seni kim yönlendirdiyse yanlış yönlendirmiş. Bir iş başından başlar, ayaklarından başlamaz. Senin ayaktan başlaman bir kere kendini batağa sürükledi’ dedim ve bunu kabul etti. Akdeniz, Büyükşehir’e bağlı değil mi? Yenişehir otelciliktir. Ben burada 600 bin insanın çöpünü alıyorum gündüz” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

“Bu planların bugüne kadar kalması ve gecikmesi bizim eksikliğimizdir. Halen daha bir arpa boyu yol almadık” diyen Türk, sözlerini şöyle tamamladı: “Ama buradaki sıkıntı bizden, Toroslar’dan, Mezitli’den kaynaklanmıyor. Bir tek Yenişehir ile Büyükşehir arasında bir sorun var ve hepimiz o ateşle yanıyoruz. Şehir yanıyor. İkisi şehrin yararına bu kaprislerinden vazgeçmelidirler. Şehir ve toplum söz konusuysa biz o konuda gerekeni yapmalıyız.”

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: