Başkan Tütüncü Öğrencilerle Buluştu

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile düzenledikleri İstiklal Marşı Okuma, münazara...

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile düzenledikleri İstiklal Marşı Okuma, münazara ve bilgi yarışmalarında dereceye giren öğrencilerle buluştu.

İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mukaddes Birşen’i, okul idarecilerini ve öğrencileri belediye meclis salonunda kabul Eden Başkan Tütüncü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile 2012-2013 eğitim öğretim döneminde öğrencilere yönelik birçok sosyal, kültürel ve sportif etkinlik düzenlediklerini söyledi. Bu etkinlikleri, öğrencilerin milli ve manevi duygularla geleceğe yürümeleri amacıyla gerçekleştirdiklerini belirten Tütüncü, belediyenin imkanlarını bu amaca seferber ettiklerini söyledi. Ülkesine bağlı olan her kesin eğitim ve öğretime katkı sağlaması gerektiğini ifade eden Başkan Tütüncü “Bu ülkenin gençlerinin, çocuklarının daha nitelikli yetişmesi, ülkenin geleceği adına çok önemli olmasından dolayı bu ülkeyi seven, bu ülkeye yürekten bağlı olan herkesin eğitim ve öğretime el atması gerektiğini düşünüyorum. Belediyeler, devlet teşkilatı içerisinde en seri hareket edebilen kamu kurumlarıdır. Belediyeler, bu hızlarını maddi imkanlarla birleştirerek eğitimin emrine vermesi durumunda, orada farklı bir bereket, farklı bir güzellik meydana gelecektir” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

5 BİN ÖĞRENCİ İSTİKLAL MARŞI’NI EZBERLEDİ

Sportif faaliyetler dışında okullara yönelik yaptıkları 3 önemli etkinlikten bir tanesinin İstiklal Marşı Okuma Yarışması olduğuna işaret eden Tütüncü, “Bu yarışmayı, kim daha iyi İstiklal Marşı okuyor, diye düzenlemedik. Milli marşımız, bu milletin küllerinden yeniden doğduğu bir sürecin çok özel işlendiği bir marştır. Yarışmayı da hepimiz için çok önemli bir değer olan İstiklal Marşımızı, çocuklarımızın zihnine yerleştirmek ve gelecek dönemlerde onların zihninde hep taze olarak kalması amacıyla düzenledik. 90 bin öğrencinin olduğu Kepez’de bu yıl İstiklal Marşı’nı okuma yarışmamıza 5 bine yakın öğrenci katıldı” şeklinde konuştu.

Münazara ve bilgi yarışmasıyla öğrencilerin diyalektik gücünü artırmayı, düşüncelerini bir mantık silsilesi içerisinde ifade edebilme yeteneklerini güçlendirmeyi amaçladıklarını söyleyen Başkan Tütüncü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile gelecek eğitim-öğretim döneminde bu yarışmaları devam ettireceklerini bildirdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: