Başkan Uçar: Antik Kentte Tarihi Eserlerin Korunması Için Side Ilçe Olmalı

Antalya Manavgat Side Belediye Başkanı Abdulkadir Uçar, Side Antik Kent'te 3 yıldır sürdürdükleri tarihi eserleri...

Antalya Manavgat Side Belediye Başkanı Abdulkadir Uçar, Side Antik Kent'te 3 yıldır sürdürdükleri tarihi eserleri ayağa kaldırma çalışmalarının sekteye uğramaması için beldelerinin ilçe yapılması gerektiğini söyledi. Büyükşehir Yasa Tasarısı'nın yasalaşmasıyla birlikte Türkiye'nin turizme açılan ilk penceresi Side'nin Manavgat'ın bir mahallesi haline geleceğini belirten Başkan Uçar, nüfusu 2 bini bile bulmayan Gündoğmuş ve İbradı ilçelerinin ilçe olarak kalmasının 12 bin nüfuslu Side'ye haksızlık olacağını kaydetti.
Side'nin ilçe olması için yaptıkları çalışmalarla ilgili açıklama yapan Uçar, Pamfilya bölgesinin başkenti olan Side'nin Anadolu'daki sıradan belde belediyesinden farklı olduğunu söyledi. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın 'Side, Kalkan, Belek, Alaçatı gibi turistik beldelerin ilçe belediyesine dönüştürülmesi ya da muhafaza edilmesini önemli görüyorum' sözlerinin yüreklerine su serptiğini belirten Uçar, Bakanlığın Side Antik Kent'te tapınaklar bölgesinde Apollon ve Athena tapınaklarının koruma altına alınması için bölgeyi Side Belediyesi'ne tahsis ettiğini hatırlattı. Uçar sözlerini şöyle sürdürdü:"Side Belediyesi'nin yıllık bütçesi 40 milyon lira. Side Anadolu'da üç beş belediye personeliyle varlığını sürdüren bir belde belediyesi değil. Yıllık 4 milyon turisti ağırlıyor ve Antalya'ya gelen 11 milyon turistin üçte biri Side destinasyonundaki otellerde konaklıyor. Side dünya turizminde marka olmuş bir turizm beldesi Side, Belek ve Kalkan'ın ilçe yapılmasını istiyoruz. Eğer Büyükşehir Yasa Tasarısı'nın amacı kaynak israfının önüne geçmekse nüfusu 2 bini bile bulmayan Gündoğmuş ve İbradı ilçelerinin varlığını sürdürürken yıllık 4 milyon turisti ağırlayan Side'nin belediyeden mahalleye dönüştürülmesi belde halkına büyük haksızlık olur. Side Belediyesi kapatılırsa Side'de ayağa tarihi ayağa kaldırma çalışmalarımız sekteye uğrar. Anadolu Üniversitesi Arkeoloji Bölümü kazı ekibi belediyenin verdiği desteklerden mahrum kalır. Side'de tarihi eserlerin korunması ve gelecek nesillere sağlam bir şekilde aktarılması için ilçe olmak istiyoruz.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: