Başkan Ülgür: Efes UNESCO’yu Hakediyor

İzmir'in Selçuk ilçesindeki Efes antik kentinin UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girebilmesi için beş yıl boyunca...

İzmir'in Selçuk ilçesindeki Efes antik kentinin UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girebilmesi için beş yıl boyunca bütün planlama çalışmalarını tamamlayan Selçuk Belediyesi, şimdi Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından adaylık başvurusu yapılmasını bekliyor. Efes’in söz konusu listeye girebilmesi için eylül ayında UNESCO’ya ön başvurunun, Şubat 2014’te ise resmî başvurunun yapılması gerekiyor.

Öte yandan İzmir Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü verilerine göre 1 Ocak ile 30 Haziran 2013 arasında şehirdeki tarihî ören yeri ve müzeleri ziyaret eden yerli ve yabancı turist sayısı, 1 milyon 271 bin 818 oldu. Bu turistlerin en çok ziyaret ettiği ilk iki ören yerinin de Selçuk’ta olması dikkat çekti. Efes 779 bin 520 kişiyle en çok ziyaret edilen birinci, St. Jean Kilisesi ise 144 bin 458 kişiyle ikinci oldu. Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü kasasına giren 5 milyon 202 bin 175 lira gelirin 3 milyon 648 bin 410 lirası, Efes'i ziyaret eden turistlerden geldi. Böylece Efes, yine en çok kazandıran ören yeri oldu.

Reklam
Reklam

Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür, yaptığı açıklamada, "Efes, dünya halklarının en çok merak ettiği ören yerlerinden biri. Bu anlamda her yıl milyonlarca insan tarafından ziyaret edilen Efes antik kentinin, UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girmeyi çoktan hakettiğini düşünüyoruz. Belediye olarak bu konuyla ilgili beş yıldır çalışıyoruz. Üzerimize düşen her şeyi de yaptık. Şimdi Kültür Bakanlığı’nın Efes’i UNESCO’ya aday göstermesini bekliyoruz. İnanıyoruz ki 2014 Şubat ayı itibariyle Efes UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girecek ve UNESCO, Efes'in sigortası olacak.” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: