Başkan Ürgüp, Arkeoloji Müzesi'ni ziyaret etti

Sivas Belediyesi Başkanı Doğan Ürgüp, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müzeleri Koruma Genel Müdürlüğü’ne bağlı Sivas...

Sivas Belediyesi Başkanı Doğan Ürgüp, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müzeleri Koruma Genel Müdürlüğü’ne bağlı Sivas Arkeoloji Müzesi'ni ziyaret etti.
Müze Müdiresi Ayşegül Canan Akgün tarafından karşılanan Başkan Ürgüp, müze hakkında bilgiler aldı.
Sivas Belediyesi olarak kültürel etkinliklere önem verdiklerini ifade eden Başkan Ürgüp, belediye olarak yaptıkları tarihi eser restorasyonlarıyla, Sivas’ın tarihi ve kültürel zenginliklerine sahip çıktıklarını vurguladı.
Başkan Ürgüp, ziyarette yaptığı açıklamada, “Müzelerimiz de belediyelerin direk ilişkisi olan kurumlarımız olarak çalışmalarını sürdürüyor. Sivas Belediyesi olarak bizler de bu dönem tarihi eserlerimize önem veren bir noktada görevlerimizi yürütüyoruz. Belediye bu anlamda, Sivas’ta bulunan Kolağası Konağı, Çorapçı Hanı, Behrampaşa Hanı, Terzioğlu Konağı’nda restorasyon çalışması yapıyor. Bu tarihi eserlerimizle ilgili kurumların iş birliği içinde olması gerekiyor. Yoğun iş temposu arasında Arkeoloji Müzesi Müdiremizle bir araya gelerek tarihi eserlerimizle ilgili konuları istişare etme fırsatı bulduk.” dedi.
Sivas Arkeoloji Müze Müdiresi Ayşegül Canan Akgün de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Bizler de Sivas için çalışıyoruz. Tarihi eserlerin çok yoğun olduğu Sivas gibi bir şehirde, belediyemizin müzeye vereceği katkı çok önemlidir. Biz bu eserleri ayağa kaldırmayı ve tanıtmayı birlikte görev addediyoruz.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz