Başkan Ürgüp, Necmettin Erbakan’ın Vefatının İkinci Yıl Dönümünde Mesaj Yayımladı

Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, eski Başbakanlarımızdan merhum Necmettin Erbakan'ın vefatının ikinci yıldönümü dolayısıyla bir...

Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, eski Başbakanlarımızdan merhum Necmettin Erbakan'ın vefatının ikinci yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Başkan Ürgüp, yayımladığı mesajında şunları kaydetti:

“Ömrünü aziz milletimizin milli ve manevi inkişafına adamış büyük dava adamı, Milli Görüş Hareketinin lideri, eski Başbakanlarımızdan merhum Necmettin Erbakan'ın aramızdan ayrılıp, ebedi saadet alemine irtihalinin ikinci yıldönümünü hüzün ve özlemle yad ediyoruz. Zorlu dönemlerin fikir ve mücadele adamı, milli ve manevi değerlerle bezenmiş ve bilim ve ticarette özgüven kazanmış yepyeni bir nesil yetiştirerek adeta siyasi tarihin seyrini değiştiren büyük hamlenin altında silinmez imzası olan Necmettin Erbakan'ın hayatından yeni nesillerin öğreneceği çok mühim dersler vardır” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Ürgüp mesajın devamında “Merhum Yazıcıoğlu, merhum Türkeş gibi merhum Erbakan da gençlerimizin örnek alacağı bir model şahsiyettir. Böyle müstesna tarihi şahsiyetlerin fikirleri ve isimleri her daim yaşayacaktır. Bu vesileyle biz de Sivas Belediye Meclisi kararıyla bir vefa babında Kılavuz, Huzur ve Şeyh Şamil mahallerine sınır teşkil eden Emir Paşa Caddesinin Cezaevine kadar olan uzantısının Emir Paşa Caddesi olarak bırakılıp Erzincan-Erzurum karayoluna kadar olan kısmına da Necmettin Erbakan Caddesi ismini verdik. Amacımız merhumun aziz hatırasını yaşatmak ve yeni nesillere tanıtmaktır. Bu vesileyle merhum Necmettin Erbakan'a Yüce Allah'tan sonsuz rahmet diliyor, başta ailesi ve sevenleri olmak üzere aziz milletimize de sabır diliyorum. Mekânı cennet ruhu şad olsun” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: