Başkan Ürgüp’ten “3 Mayıs Türkçülük Günü" Mesajı

Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, 3 Mayıs Türkçülük Günü" dolayısıyla bir mesaj yayınladı.Başkan Ürgüp yayınladığı...

Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, 3 Mayıs Türkçülük Günü" dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Başkan Ürgüp yayınladığı mesajında, “Türkiye Cumhuriyeti’nin temelini Milli Mücadele oluşturmuştur. Milli Mücadelenin ruhu ise Türk Milliyetçiliğidir. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, Yeni kurduğu Cumhuriyette millet olarak Türklüğü, devlet olarak ta Türk Devleti vurgusunu ön plana çıkarıyordu. Hatta bir sözünde “Bana olağanüstülük atfetmeyiniz. Yaratılışımdaki tek olağanüstülük Türk olarak doğmamdır” diyerek yeni kurduğu devletin felsefesini özetliyordu. Türk kelimesi ırkçı görüşle ele alınmamış bin yıllık kardeşliğin verdiği duygular işlenerek Misakı Milli sınırları içerisinde yaşayan ve kendini Türk hisseden herkes Türk vatandaşı olarak kabul edilmiştir” dedi.

Reklam
Reklam

Başkan Ürgüp mesajının devamında şunları kaydetti:

“Türkiye Cumhuriyeti 2. Dünya savaşı sonrasında emperyalist fikir akımlarının saldırısına uğramıştır. Bu fikir akımları memleketimizde aydın diye tabir edilen sınıftan ve özellikle bazı siyasetçilerden destek görerek gücünü artırmıştır. Türk kavramı ve Türkçülük suç sayılmıştır. Türk Milliyetçileri zindanlara atılmış, haksız yere yargılanmıştır. Türklük müşkül duruma düştüğünde Türkçü aydınlar ortaya çıkarlar ve Milletimizin sesi olarak vatan müdafaasına başlarlar. Çünkü onlar biliyordu ki düşmana terk edilen vatan toprağıyla, emperyalist fikirlerin eline terk edilen bir tek vatan evladı arasında hiçbir fark yoktu. Bu duygu ve düşüncelerle 3 Mayıs 1944 günü milli bir ruh uyanmıştır. Dış destekle bu memleketin dâhilinde söz sahibi olmak isteyenlere bu memleketin gerçek sahipleri tarafından şanlı bir tokat atılmış ve Türk kimliğinin bu ülkede hiçbir zaman unutturulamayacağı tekrar hatırlatılmıştır. 3 Mayıs yeryüzünde Allah’ın nizamının bekçileri olan Türk Milleti’nin yeniden diriliş günüdür. Tarihin sayfalarına adını altın harflerle yazdıran Türk Milleti Dünya durdukça varlığını sürdürecektir. Kimliğimizi silmeye ve unutturmaya Allah’ın izniyle kimsenin gücü yetmeyecektir. Bu vesileyle, 21. Yüzyılda Türk dünyasının bütünleşmesinin gerçekleşeceğine ve Türk-İslam medeniyetinin yeni bir hamle ile insanlığa daha âdil ve insanî bir seçenek sunacağına duyduğum inancı ifade eder, 3 Mayıs Türkçüler Gününü kutlarım”

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: