Başkan Ürgüp'ten Ramazan Ayı Mesajı

Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Ramazan ayı nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı.Başkan Ürgüp mesajında özellikle...

Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Ramazan ayı nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı.

Başkan Ürgüp mesajında özellikle birlik ve beraberlik vurgusu yaparak,“Nimetlerin kadrinin bilinmesine vesile olan, insanda şükran hisleri uyandırarak, yoksulların çaresizlerin halinden anlama şuuru veren ve “sabır” denilen en yüksek ahlaki meziyete büründüğümüz oruç ayına erişmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu mübarek ayın derin anlamını daha kolay kavrayabileceğimiz, fert ve toplum olarak huzura, sevgiye ve saygıya, yardımlaşmaya ve birbirimizi anlamaya ihtiyacımızın zirve yaptığı bir dönemden geçiyoruz. Günlük hayatımızda kişisel zaaflardan dolayı ortaya çıkan bir takım eksiklikleri ve hataları kapatmaya, zaman zaman ihmal ettiğimiz insani ilişkilerimize bu kutlu ayı fırsat bilerek daha da önem vermeliyiz diye düşünüyorum” dedi.

Reklam
Reklam

Birlik ve beraberliğe daha çok ihtiyaç duyulduğunu belirten Başkan Ürgüp “Birlik ve beraberliğimize her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğumuz ortadır. Pembe tablolarla bize iyi bir Türkiye yaşattıklarını söyleyenlerin aksine gerçekte ülkemiz; güvenlik, özgürlük ve refah açısından zor bir dönem geçiriyor. Açlık ve yoksulluk sınırlarının artarak önceki yılları arattığı bu dönemde, ihtiyaç içerisinde ve zor şartlar altında yaşamını sürdürmek zorunda kalan vatandaşlarımızın maddi ve manevi yardımlarına koşarak dertlerine derman olmaya çalışmalıyız. Maddi ve manevi sayısız güzelliklerin yaşandığı ve mükâfatlarının sınırsız olarak verildiği bu manevi iklimi çok iyi değerlendirmeliyiz” ifadelerini kullandı.

Başkan Ürgüp mesajının devamında şunları kaydetti:

“Sivas'ta Ramazan ayı hep güzel geçmiştir. Geleneklerimizin güzelliği, bizi biz yapan değerlerin kıymeti bu ayın manevi ikliminde bütün açıklığıyla ortaya çıkıyor. Birliğin, dayanışmanın, yardımlaşmanın, diğer gamlığın, vefanın ve sevginin en güzel haliyle vücut bulduğu bu ay Sivas'ta da özel bir şekilde yaşanmaktadır. Bu kapsamda Sivas Belediyesi olarak Ramazan ayının ruhuna uygun faaliyet ve etkinliklerle hemşehrilerimize unutamayacakları güzellikte bir ay geçirmelerini temin etmeye çalışıyoruz. Gerek sosyal yardım organizasyonları, gerek kültür ve eğlence programları gerekse geleneklerimizin yaşatılması noktasında yapacağımız etkinliklerle Sivas'ta bu Ramazan da çok farklı ve özel geçecektir. Bu duygu ve düşüncelerle Sivas Belediyesi ve şahsım adına aziz milletimizin, soydaş ve dindaşlarımızın ve hemşehrilerimin Ramazan ayını kutluyorum. Bin aydan hayırlı bu kutsal ayın bize kazandırdığı manevi iklimin; ailelerimizin, ülkemizin, İslâm âleminin birlik, dirlik ve beraberliğine, insanlığın hidayet, barış ve huzuruna, bütün müminlerin arınma ve affedilmelerine vesile olmasını Yüce Allah'tan niyaz ediyorum.”

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: