Başkan Uzer, Kongre Öncesi Ziyaretlerini Tamamladı

AK Parti Gaziantep İl Başkanı Ahmet Uzer, 6 Mayıs Pazar günü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın...

AK Parti Gaziantep İl Başkanı Ahmet Uzer, 6 Mayıs Pazar günü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla yapılacak olan 4. Olağan Kongre öncesinde ilçe teşkilatı ziyaretlerini tamamladı.

Başkan Uzer; Yavuzeli, Araban, Nurdağı ve İslahiye ilçe teşkilatlarının ardından Nizip, Oğuzeli, Şahinbey ve Şehitkamil ilçe teşkilatlarını da ziyaret etti. Teşkilat üyeleriyle sohbet ederek başkanlığı döneminde Gaziantep için yaptığı çalışmaları anlatan Uzer'e teşkilat üyeleri büyük ilgi gösterdi. Başkan'ın samimiyetine, dürüstlüğüne ve duruşuna güvendiklerini ifade eden ilçe teşkilat mensupları, bir dönem daha görevinin başında kalmasını temenni ettiler.

Reklam
Reklam

AK Parti'nin kuruluş hikayesini anlatırken o dönemde aşılan zorlukları dile getiren Uzer, imam hatipli birinin Başbakan olmasına tahammül edemeyenlerin olduğunu söyledi. AK Parti'nin kuruluş aşamasında yüzüne kapanan kapıların şimdi ardına kadar açık olduğunu ekleyen Uzer, "Biz bu yola çıktığımızda, 'imam hatipli birini başbakan yapmazlar', 'AK Parti seçimi kazansa da iktidar olamaz'. 'Seçimle başa gelse dahi kısa sürede kapatırlar' dediler. Bugün ise bunu diyenler il başkanlarının kendilerini yönetime yazmalarını talep ediyorlar. Ben kimin iktidarın balına kimin külfetine geldiğini biliyorum. Bu partiyi kurarken yüzüme kapanan kapılar bugün ardına kadar açık. AK Parti, insanın rüyasında gördüğünde bu işler yapılır mı dediği icraatları yaptı" şeklinde konuştu.

28 Şubat sürecinde selam verdiklerini bile fişlediklerini söyleyen Uzer, "28 Şubatta kimse yanımıza yaklaşmıyordu. Biz o dönemde de bu davayı sürdürüyorduk. 28 Şubat sürecinde ben de, ailem de, selam verdiklerimiz de bir bir fişlendi. Çocuklarımıza pis dinci, pis Refahçı deniliyordu. Bugün ise insanlar bizle olmak için, bizimle aynı karede yer almak için can atıyor. 28 Şubatta meydanda olmayanlar bugün bizi AK Parti'nin misyonunu saptırmakla itham ediyor. Bize görev verilmese de biz AK Partiliyiz. Biz dava adamıyız, gönül adamıyız. Türkiye bugün bir yol kat ettiyse, başarıya ulaştıysa bu sadece siyasilerin yetenekleriyle olmadı, ayni zamanda dualarında etkisiyle oldu. Kur'an kurslarına ayakkabıları ile girenler, namaz kılanları ikincileştirenler bugün yargı karşısında hesap veriyor. Bundan daha güzel bir sevap olabilir mi? Aslolan hutbede hoş bir seda bırakmaktır. Bunu başarabildiysek ne mutlu bizlere. İnsanlar bugün oylarıyla birlikte doğruyu buldular. Doğru yolda, doğru bir insanla gidiyoruz. Daha yapacak çok işimiz var" dedi.

Reklam
Reklam

"BANA YAPILANLAR BU PARTİYE YAPILMIŞTIR"

AK Parti ailesi içinde diledikleri gibi iş yaptırmak isteyenlerin bulunduğunu dile getiren Başkan Uzer, "Ben; özel, tüzel, sosyal, siyasi hayatımın hesabını verebilecek durumdayım. Hesabını veremeyeceğim bir konu olursa bir dakika durmam bu partide. Bana yapılanlar bu partiye yapılmıştır. Herkes efendi olacak haddini bilecek. Biz AK Parti ailesinin birer neferiyiz. Siyasette hiçbir makamı kendim istemedim. Bir kızı bin kişi ister, bir kişi alır. Allah'ın kısmet ettiği kişi alır. Seçimlerde de bu durum böyledir. Ben kimseden oy istemiyorum. Gezilerimde sadece kendimi ifade ettim. Teşkilatımı, aile bireylerimi tanıyorum. Onlarda beni çok iyi tanıyor. Karar delegelerindir. Son günlerde Gaziantep'e yakışmayan hadiseler gelişiyor. Kongre öncesi densizlik yapılıyor ama kongre sonrasında görevde olursam bunun hesabını sorarım. Kimsenin AK Parti ailesi içinde istediği gibi at koşturmasına izin vermem. Bu dava hepimiz için önemlidir. 'Ben milletvekili yada il başkanı olursam AK Parti var, yoksa yok' diye bir anlayış olamaz. Ben olsam da olmasam da bu davanın emin ellerde olması lazım. Bizler bu koltuğa yapışan insanlar değiliz. Genel merkezimiz dur derse çekilmesini biliriz. Daha önce de Başbakanımıza yerimi genç bir kişiye bırakmak istediğimi ilettim ancak kabul etmedi. Parti içinde bir görev verseler de vermeseler de bir AK Partilinin nasıl durması gerektiğini en iyi şekilde gösteririm" ifadelerinde bulundu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz