Başkan Vekili Bakıcı’dan “yaşlılar Haftası” Ve “orman Haftası” Mesajı

BİLECİK (İHA) – Bilecik'in Bozüyük Belediye Başkan Vekili Fatih Bakıcı, Yaşlılar Haftası ve Orman Haftası...

BİLECİK (İHA) – Bilecik'in Bozüyük Belediye Başkan Vekili Fatih Bakıcı, Yaşlılar Haftası ve Orman Haftası nedeniyle mesaj yayımladı.

Bakıcı, ‘Yaşlılar Haftası’ münasebetiyle yayımladığı mesajında Türk milletinin geleneksel olarak yaşlılarına değer verdiğini ve her zaman saygı ve sevgisini gösterdiğini kaydetti. Bakıcı, yaşlıların sadece belirli gün ve haftalarda anılmaması gerektiğini vurgulayarak, “Yaşlılara saygı geleneğini gelecek nesillere aktarmak için de çaba harcanması gerekiyor. Her insan için değişik mana ve önem ifade eden yaşlılık, hayatın çok özel bir dönemidir. Yaşlılarımız dün ile bugün arasında köprü kuran, kültürümüzü ve değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan en değerli varlıklarımızdır. Yaşlılık dönemi itibar gerektirmektedir. Yaşlı bireylerin toplumla bütünleşmesi, daha aktif olması ve yaşama bağlı kılınmaları gerekir” dedi.

Reklam
Reklam

Büyüklerin ‘Yaşlılara Saygı Haftasını’ kutladığını ifade eden Bakıcı, minnet ve şükran duygularını dile getirdi.

Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası nedeniyle yayımladığı mesajında ormanların korunması ve geliştirilmesine dikkat çeken Bakıcı, şunları kaydetti:

“Ne yazık ki insanlarımızın bilinçsiz tüketimi ve duyarsızlığı sonucu, ormanlar gün geçtikçe azalıyor. Yok edilen orman alanlarının yerlerini çorak araziler alıyor. Bu durum hem insan sağlığına, hem de ülke ekonomisine zarar veriyor. Ormanlar dünyanın ve ülkemizin en önemli servetleri. Mevcut orman alanlarının korunması ve yeni orman alanlarının oluşturulması her bir bireyin vatandaşlık ve her şeyden öncede insanlık görevidir. Hızla artan dünya nüfusu ve sanayileşme sonucu çevre ve orman alanlarının giderek tahrip edilmesi beraberinde küresel ısınmayla birlikte toprak kaymaları, seller ve orman yangınları gibi felaketler ülkemizi ve tüm dünyayı tehdit eden bir duruma geldi. İnsanların yaşadığı dünyaya karşı en büyük sorumluluklarından biri de orman alanlarını koruyup çoğaltmak.”

Reklam
Reklam

Bozüyük’ü ağaçlandırma çalışmalarına öncelik verdiklerini belirten Bakıcı, “İlçemizin daha yeşil, daha güzel ve daha sağlıklı olması için mevcut yeşil alanlarımızın bakımına, yeni yeşil alanların oluşturulması ve fidan dikimi çalışmalarımıza başladık” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: