Başkan Vekili Pilten: Vakıf Eserleri Milletlerin Tarihi Hafızasıdır

Malatya Belediye Başkan Vekili Selim Pilten, “Yeni nesillere tarihi anlatacak en güzel örnekler restorasyonu yapılmış...

Malatya Belediye Başkan Vekili Selim Pilten, “Yeni nesillere tarihi anlatacak en güzel örnekler restorasyonu yapılmış eserlerimizdir.” dedi.

Malatya Vakıflar Bölge Müdürü Ali Seydi Akduman, Vakıflar Haftası dolayısıyla beraberindeki heyetle Belediye Başkan Vekili Selim Pilten’i ziyaret etti. Akduman, ziyarette yaptığı konuşmada, Mayıs ayının ilk haftasınının ‘Vakıflar Haftası’ olarak kutlandığını belirtti. Hafta boyunca vakıfların topluma ne kadar faydalar sağladığını anlatmayı amaçladıklarını söyleyen Akduman, kamuoyunda vakıfların sadece hayır işleriyle uğraştığı bilincinin oluştuğuna değindi. Akduman, şöyle dedi: “Vakıflar; hayır işleri yanında sosyal, ekonomik, sanayi ve ticaret işleriyle de uğraş vermektedir. Malatyamızdaki tarihi eserlerimizin tamamını restore ettik. Eserlerimizin birçoğu yok olmak üzereyken eserlerimizi ayağa kaldırdık. Battalgazi’deki Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı, Darende’deki tarihi bedesten bunlara örnektir.”

Reklam
Reklam

Başkan Vekili Selim Pilten de vakıf eserlerinin ülke için önemli varlıklar olduğunu ifade etti. Milletler için tarihi eserlerin bir hafıza niteliğinde olduğunu vurgulayan Pilten, “Bir milletin tarihi hafızası çok önemli. Bu tarihi hafızanın yenilenmesi, güncellenmesi adına yaptığınız restorasyon çalışması daha da önemli. Yeni nesillere tarihi anlatacak en güzel örnekler restorasyonu yapılmış eserlerimizdir. Malatya’nın tarihi eserlerinin korunup yaşatılması da bana göre önemli bir icraatdır. Ben bu vesileyle haftanızın hayırlı olmasını diliyorum.” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: