Başkan Vergili’den Açıklama

Belediye Başkanı Rafet Vergili, Haziran ayı sonuna kadar tüm çalışmaların sonlandırılacağını söyledi.Karabük Belediye Başkanı Rafet...

Belediye Başkanı Rafet Vergili, Haziran ayı sonuna kadar tüm çalışmaların sonlandırılacağını söyledi.

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, çalışmalarla ilgili açıklama yaparak, Haziran ayında çalışmaların tamamlanacağını kaydetti. Gezici makam projesi ile her gün bir mahalleye giderek saat 09.00 ile 11.00 arası vatandaşların sorunlarını dinleyen Vergili, vatandaşlarından uygulamadan hoşnut olduğunu, uygulamanın devam edeceğini belirterek “Seçimden seçime vatandaşın ayağına giden bir anlayış değil, her zaman vatandaşın yanında olan bir anlayış içinde olduğumuz için tüm mahallelerimize giderek vatandaşlarımızı dinliyoruz, acil işler için gerekli talimatları veriyoruz. Vatandaş uygulamadan hoşnut. Derdini sorununu açıkça çekinmeden bize iletiyor” dedi.

Reklam
Reklam

Vatandaşların daha çok yol, asfalt ve doğalgaz gibi sorunlarını kendisine ilettiğini belirten Vergili, “Karabük’te sadece bazı ara caddelerde asfalt sorunu var. Onları da yapacağız. Planlı bir şekilde asfalt çalışmalarımız devam ediyor, Park sorunu vardı onu hallettik. Park sorunu kalmadı. Nerdeyse her mahallede sosyal yaşam merkezlerimiz hizmete girdi. Vatandaşlar hizmetlerden memnun olduklarını belirttiler. Büyük sorunlar yok” diye konuştu.

Ekim ayı Belediye Meclis toplantısında meskende kullanılan sulara yapılan yüzde 10’luk indirim ile ticarethane ve inşaatta kullanılan sulara yapılan yüzde 100’lük zam oranı ile ilgili basının kendisine yönelttiği sorulara da cevap veren Vergili, şunları söyledi:

“Uygulama devam edecek. Suyu en ucuz içen vilayetlerden biriyiz. Bu zamlardan sonra bile yüzde 40 ucuz su tüketen iliz. Şişe suyu kalitesinden daha kaliteli su içiyoruz. Böyle bir kaliteli suyla bahçe sulanmasına, inşaat yapılması mantık dışı bir olay. Nüfusa hitap edecek kadar bir potansiyelimiz var. Yarın nüfus artığında ek ilaveler söz konusu olabilir.”

Reklam
Reklam

İskan almayan bazı binalarda su bedellerinin yüklü gelmesi, vatandaşların tepkisine yol açarken, bu konudaki basının sorusunu Vergili “O zaman iskan alacaklar” dedi. “Eğer bina bittiyse ve oturuluyorsa iskan alınması gerek” diyen Vergili, şöyle devam etti:

“Biz bu uygulamayı iskan alınsın diye yaptık bir anlamda. Bina bitmiş, seneler olmuş iskan alınmamış. İskan alınmayan yerde nüfusta görünmüyor, İkametgahta. Biz buralarda belediye olarak çalışma yapıyoruz. Buralarda ikametgah görünmediği için yaptığımız çalışmaların karşılığını devletten alamıyoruz. Bu şekilde olan vatandaşlarımız önce iskan alarak Karabük nüfusuna kayıtlarını bir yaptırsınlar, iskan harcını yatırıp iskanlarını alsınlar. Mağdur oldukları doğrudur ama mağduriyetin giderilmesi onların elinde. Kooperatifler bu konuda sütüne düşeni yapacaklar.”

Kemal Güneş Caddesi’nin trafiğe kapatılacağını belirten ve buradaki trafik sorunu çözmek içinde Menderes Caddesi’nden Evkur binası altından direk olarak Ankara Caddesi’ne trafiğin yönlendirileceğini belirten Vergili, böylelikle trafik sıkışıklığının da ortadan kalkacağını söyledi. Menderes Caddesi’nde bir taraftan kaldırım çalışmaları sürürken, diğer yandan ışıklandırma ve peyzaj çalışmalarının da yapılacağını dile getiren Vergili, “Şehir tüm bu projeler bittiğinde, Kent meydanı ile birlikte fraklı bir kimliğe bürünecek. İnsanlar pasajlardan geçerken bir taraftan kent meydanına bir taraftan ise farklı dizayn edilmiş caddelerle buluşacak. Tüm bu çalışmalarımız Haziran ayında sonlanacak. Çalışmalarımız sonlandıktan sonra da Haziran’dan sonra siyaset yapacağım” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: