Başkan Yaşar'dan Yhd'ye Destek Sözü

Yurttaş Hakları Derneği (YHD) üyeleri, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar'ı ziyaret etti. Sivil toplum kuruluşlarının...

Yurttaş Hakları Derneği (YHD) üyeleri, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar'ı ziyaret etti. Sivil toplum kuruluşlarının demokrasinin gücü olduğunu vurgulayan Yaşar, YHD’ ye destek sözü verdi.

YHD Kurucu Genel Başkanı Necati Akdeniz ve YHD Kurucu Genel Sekreteri Nursel Koçyiğit ile bazı dernek üyelerinin gerçekleştirdiği ziyarette Yaşar'a derneğin ilkeleri anlatıldı. Akdeniz, 12 Eylül tarihinde faaliyete geçen derneğin şimdiye kadar yaklaşık 300 üye edindiğini söyledi. Üyelerin ağırlıklı olarak kadın olduğunu söyleyen Akdeniz, derneğin ilkelerini özetle şöyle anlattı:

Reklam
Reklam

"Derneğimizin kuruluş ilkeleri düşünce özgürlüğü, ifade özgürlüğü vicdan ve din özgürlüğü ile güvenlik hakkı gibi insan hak ve özgürlüklerine dayalıdır. Her türlü inanç, din cinsiyet, ırk ve sosyal sınıf ayrımcılığını, işkence ve kötü muameleyi reddediyoruz. Kadını ve erkeği eşit görüyoruz. Kültür ve sanata önem veriyoruz. Eşit eğitim hakkı, üniversitelere bağımsızlık, eşit sağlık hakkı ve adil yargılama taleplerimiz var."

Derneğin ilkelerini kurucu başkanından dinleyen Yaşar, Akdeniz'e destek sözü verdi. Sivil toplum kuruluşlarının demokrasinin gücü olduğunu vurgulayan Yaşar, "Böyle dernekler demokrasinin damarlarıdır. Sivil toplum kuruluşları, demokrasiyi güçlendirir. YHD'ye de hak arama mücadelesinde başarılar diliyoruz. Elimizden gelen desteği vermekten memnuniyet duyarız" dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: