Başkan Yenihan: Tokat’ta nüfusu artan tek ilçe Erbaa

2011 yılı adrese dayalı nüfus kayıt sistemi sonuçları açıklandı. Açıklanan sonuçlara göre Tokat il merkezi...

2011 yılı adrese dayalı nüfus kayıt sistemi sonuçları açıklandı. Açıklanan sonuçlara göre Tokat il merkezi dahil tüm ilçeler arasında nüfusunu arttıran tek ilçe Erbaa oldu.

Tokat il merkez nüfusu yaklaşık 4 bin kişi azalırken Erbaa’nın nüfusunun 60 bin 547'ye ulaştı. Tokat'a bağlı köylerin nüfusunun toplamının ise 97 bin 365 olduğu belirtildi.

Erbaa’nın nüfusunun artması ile ilgili bir açıklama yapan Belediye Başkanı Ahmet Yenihan, “Geleceğe dönük yaptığımız yatırımlar her geçen gün meyvesini vermeye devam ediyor. Bunlardan biri de nüfusumuzun artmış olmasıdır. Erbaa’mızın sosyal, kültürel ve en önemlisi ekonomik kalkınmasını sağlamak için 18 yıldır çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Bu çalışmaların sonucunda da Erbaa’yı bir cazibe merkezi haline getirdik. Nüfusumuzun her yıl artmasını da bu çalışmalarımızın bir yansıması olarak görüyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz