Başkan Yılmaz, Amerikalıları Ağırladı

Amerika Birleşik Devletleri’nin Oklahoma Eyaleti’nden gelen heyet Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ı ziyaret...

Amerika Birleşik Devletleri’nin Oklahoma Eyaleti’nden gelen heyet Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ı ziyaret etti.

Bir süre önce ABD’yi ziyaret eden iş adamları ve milletvekillerinin buradaki temasları sonrasında Oklahoma Eyalet Valisi tarafından özellikle yapılması istenen Samsun ziyaretine, Oklahoma Eyaleti Emniyet Genel Müdürü Mike Thompson, Federal Bölge Başsavcısı Sanford Coats, Eyalet Senatörü Thomas İvester, emekli Eyalet Anayasa Mahkemesi Hakimi Daniel Boudreau ve eşleri katıldı.

Reklam
Reklam

Başkan Yılmaz ABD’li heyeti Samsun’da görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Birçok ülke vatandaşına göre Amerikalılar vücut dili ve insan ilişkileri açısından bize daha yakınlar. Onlar da biz Akdeniz insanları gibi daha hareketli, sıcakkanlı ve güler yüzlü oluyor. Umarım Samsun’u seversiniz ve iyi anılarla ayrılırsınız” dedi.

Başkan Yılmaz, daha sonra konuklarına Samsun’la ilgili bilgiler aktardı.

Oklahoma heyeti mensupları da Samsun’u tahminlerinin ötesinde gelişmiş ve güzel bir şehir olarak bulduklarını ve buradaki temaslarının çok olumlu ve güzel bir havada devam ettiğini belirterek, Yılmaz’a kendilerini kabul ettiği için teşekkürlerini sundular.

Konuşmaların ardından Oklahoma heyeti tarafından Başkan Yılmaz’a bu eyaletin simgelerinden olan ve eğitilmeye çalışılan vahşi bir at heykelciği hediye edildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: