Başkan Yılmaz: Bu yıl 620 bin ton şeker pancarı işlenecek

Şeker-İş Sendikası Turhal Şube Başkanı Mehmet Elvan Yılmaz, bu yıl 620 bin ton pancar işlemeyi...

Şeker-İş Sendikası Turhal Şube Başkanı Mehmet Elvan Yılmaz, bu yıl 620 bin ton pancar işlemeyi hedeflediklerini açıkladı.
Şeker pancarının karasal iklim bitkisi olduğunu, gündüz sıcağı gece ise soğuk havayı sevdiğini söyleyen Başkan Yılmaz, “Şeker pancarı ekimi Türkiye’nin 63 ilinde yapılıyor. Fabrikamızda bu yıl 88 bin ton şeker, 26 bin ton melas ve 200 bin ton yaş küspe işleyerek üretmeyi hedefliyoruz. Bu yıl kampanyamız 3 ay sürecek. Amacımız üretimi artırıp, istihdam sağlamak ve halkımıza ucuz şeker yedirmektir." dedi.
Pancar üretiminin ilçeye ve ülkeye birçok yönden katkı sağladığını kaydeden Yılmaz, "Turhal Şeker Fabrikası'na bir yılda 13 binin üzerinde çiftçi pancar vermektedir. Bunu dörtle çarptığımızda bölgeye nasıl bir katkı sağladığı gözler önündedir. Ayrıca dünya yakıt rezervleri hızla azalmaktadır. Türkiye ise enerji olarak yüzde doksan dışa bağımlı bir ülke. Oysa pancardan bioetenol elde edilmekte ve bu yakıta katılan bir katkı maddesi. Bu değerlendirilerek enerjide tasarruf ederek dışa bağımlığımız azaltılabilir. Pancarın atık şerbetinden melas üretilmekte, bu da maya sektöründe, yem fabrikalarında ve besicilikte kullanılmaktadır. Bir diğeri ise pancarın atığından küspe elde edilmekte, bu da besi yeminde katkı sağlamaktadır." şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz