Başkan Yılmaz, Çiftlik Esnafı İle Buluştu.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, kendisi için verilen kahvaltı da “Çiftlik Caddesini Koruma...

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, kendisi için verilen kahvaltı da “Çiftlik Caddesini Koruma ve Güzelleştirme Derneği” üyesi esnaflarla bir araya geldi.

Sevgi Kafe’de verilen kahvaltıya Başkan Yılmaz’ın yanı sıra Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sefer Arlı, Genel Sekreter Yardımcısı ve Fen İşleri Daire Başkanı Mustafa Yurt ve SASKİ Genel Müdürü Coşkun Öncel katıldı.

Kahvaltı da bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun da ilk defa bir caddenin esnaf grubunun bir araya gelerek grup oluşturduğunu, kendi ticari gelecek ve kaygılarını belirli bir ortak payda da buluşturmak için dernekleştiğini ifade ederek, “Bu çok güzel bir oluşum. Birliğinizi ve dirliğinizi bozmayın. Bu birlikteliğin kolaylaşması için katkı verin. Herkes ilk aklına geleni, kendi dilek ve temennisini söylerse ‘bu birliğe bir zarar verebilir miyim’ diye düşünmeli. Bu birliktelikler faydalıdır ancak özveri de gerektirir. Bir birliğe girerseniz sizin ve o birliğin menfaatleri arasında paralellik kurmalısınız. Bunun için de bazen bazı noktalarda ödünler vermelisiniz” diye konuştu.

Reklam
Reklam

“ÇİFTLİK’LE İLGİLİ KÜÇÜK DÜŞÜNÜRSENİZ BEN YOKUM”

Başkan Yılmaz, şehirlerin değiştiğini ve şehirlerdeki yaşamın da sosyolojik olarak dönüşüme uğradığını belirterek, “Bu değişim ve gelişimleri son yıllarda ki bu alışveriş merkezlerinden hissedebiliyoruz. Küçük esnaf, mahalle esnafı, cadde esnafı ve cadde mağazacılığı da bu durumdan etkileniyor. Bu olumsuz etkileşimi belki tamamen ortadan kaldırmak mümkün değil ancak etkiyi en aza nasıl indirebiliriz, bununla ilgili ne yapabiliriz bunu tartışmalıyız. Bütün şehirlerde o şehrin yöneticileri ve insanlar bir araya gelip bunu konuşuyor. Biz de burada bunun güzel bir örneğini ortaya koyuyoruz. Çiftlikle ilgili olarak, bu AVM’lere doğru yönelen hareket ve akımı ve bu hareketin Çiftlik esnafı ve ticareti üzerinde oluşturacağı olumsuz etkiyi nasıl azaltabilirizi düşünmeliyiz. Bu da Çiftlik’i farklı bir imaja, farklı bir şahsiyete büründürmekle mümkün olabilir. Olayı sadece bu caddenin trafiğe kapatılması, 3-5 yerin makyajlanması ölçüsünde görüp tartışmayı böyle küçük bir noktaya taşıyıp değerlendirirseniz ben bu işin içersinde yokum” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

“ÇİFTLİK CADDESİ YENİ BİR ŞAHSİYET KAZANMALI”

Çiftlik Caddesi ile ilgili yapılması gereken şeyin ufak tefek makyajlamalar olmadığını tekrarlayan Yılmaz, “Çiftlik caddesi ile ilgili yapılacak olan şey bu caddeye yeni bir şahsiyet kazandırıp, burayı cadde olarak, şehir mobilyaları olarak, cephe görüntüsü olarak, tabelalar olarak, aydınlatma olarak yeni bir dünya haline getirmektir. Çiftlikle ilgili yepyeni bir alışveriş caddesi konsepti, projesi yapılmalı. Biz bu proje ile ilgili olarak belediyede ilgili arkadaşlarla konuşuyor çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

“ÇİFTLİK’LE İLGİLİ ANKET ÇALIŞMASI YAPILACAK”

Yapılacak olan projeyi biraz olgunlaştırdıktan sonra getirip Çiftlik esnafının önüne koyacaklarını dile getiren Yılmaz şöyle devam etti: “Dernekte sizler biraz bunu tartışın, konuşun, değerlendirin. Sonra bunu bir anket yardımıyla Çiftlik esnafına soralım. O anketle birlikte bir sonuç alalım. Sonrasında bu işe girerken tartışmaları bitirmiş olarak başlayalım. Her şeyi konuşalım ki önümüz açılsın. Yüreğimizi de ortaya koyarak Samsun’a güzel bir eser kazandıralım. Sadece sizlerin ticari kaygıları için değil, tüm Samsun için burası önemli bir yer. Belediye Başkanı olarak benim için korunması ve geliştirilerek yeni bir şahsiyete kavuşturulması gereken bir yer. Onun için de elimi taşın altına koyuyor ve bu işi önemsiyorum.”

Reklam
Reklam

“OTOPARK SORUNU MUTLAKA ÇÖZÜLMELİ”

Çiftlik caddesinin farklı bir şahsiyet kazanabilmesi için olmazsa olmaz şartların başında buranın trafikten arındırılması işinin geldiğini belirten Yılmaz, “Otopark problemi de bu iş için çok önemli ve paralel olarak düşünülmesi gereken bir konu. Burası trafiğe kapatıldığında buralara yakın yerlerde uygun otoparkların bulunması gerekiyor. Zaman zaman Sayın Valimizle ve Milli Eğitim ile de konuşuyoruz. Bu kesinleşmedi ancak Mustafa Kemal İlköğretim Okulu’nun çok katlı otoparka dönüştürülmesi konusu üzerinde düşünceler var. Başka alternatifler de oluşturulabilir. Biz tüm bu projeyi her yönüyle planlayıp acele etmeden ve çok dikkatli bir şekilde yönetmeliyiz” açıklamasında bulundu.

KARAHAN: “BU PROJEYİ ÇOK ÖNEMSİYORUZ”

Çiftlik Caddesini Koruma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Cihat Karahan, bu derneği kurmak için çok mücadele ettiklerini söyleyerek, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Yusuf Ziya Yılmaz da bize bu konuda çok destek verdi. Bizler bu cadde için düşünülen projeye çok önem veriyor ve destekliyoruz. Elbette her şey bir anda olmuyor. Görüşülerek, tartışılarak, düşünülerek yapılır böyle işler. Sayın Valimiz de projeye çok olumlu baktığını söyledi bizlere. Araçsızlaştırma konusunda zarar göreceksek hep beraber göreceğiz. Biz çoğumuz kiracıyız. Ama insanlar zamanla alışacaklar. Araçlarını bir alt sokağa ya da bir üst sokağa bırakabilecekler. Sonuçta bundan hepimiz kazançlı çıkacağız. Başkanımıza hepimiz adına teşekkür ediyorum” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: