Başkan Zenbilci, Danışma Meclisinde 4 Yıllık Icraatlarını Anlattı

Sarıçam Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci, AK Parti Adana İl Danışma Meclisi toplantısında 4 yıllık icraatlarını...

Sarıçam Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci, AK Parti Adana İl Danışma Meclisi toplantısında 4 yıllık icraatlarını anlattı.

Her ay bir belediye başkanının hizmetlerini anlattığı danışma meclisinde bu ay Sarıçam Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci konuştu. Slayt eşliğinde yarım saat süren sunumda Başkan Zenbilci, öncelikli olarak 6 belde belediyesinden bir ilçe belediyesi oluşturulduğunu belirterek, “Özellikle belde belediyelerinde kadro şişkinliği olması nedeniyle işimiz ilk başta çok zor oldu. Başbakanımız ve hükümetimizin yeni kurulan 42 ilçe belediyesinin kurumsallaşmasını kolaylaştırmak için fazla işçi kadrolarının diğer kamu kurumlarına aktarılmasını sağlayan genelge yayımladı. Bu durumda 330 olan personel sayısını 110’a düşürdük. Bu bizim için önemli bir gelişmeydi. Bundan dolayı Başkanımıza ve bakanlar kurulumuza teşekkür ediyorum.” dedi.

Reklam
Reklam

Sarıçam’ın en büyük sorununun yeni gelişmesinden dolayı yol olduğunu kaydeden Başkan Ahmet Zenbilci, “Tüm anket ve kamuoyu araştırmalarında hep karşımıza yol sorunu çıkıyor, hâlâ yolla ilgili ciddi çalışmalar yapıyoruz. Geride kalan 4 yıl içinde 740 bin metrekare asfalt ve 547 bin metrekare kilit parke yol ve kaldırım çalışması yaptık. Bu yıl da 350 bin metrekare civarında asfalt yol, 300 bin metrekare satıh kaplama ve 150 bin metrekare de kilit parke yol yapmayı planlıyoruz. Bunun için meclisimizden gerekli yetkiyi aldık. Bir taraftan da hızla makine parkımızı yeniliyoruz. Kurumsallaşma adına hizmet binamızın ihalesini tamamladık. Mart ve nisan ayı içinde temelini atmayı ve 7-8 ay gibi kısa süre içinde de yeni hizmet binamızda hizmet vermeye başlayacağız. Hizmet binamız Selçuk mimarisi ve İznik çinisi ile kaplamalı olacak. Yine hizmet binamızın yanına Kaymakamlık ve Emniyet müdürlüğü binaları da yapılacak. Sarıçamlı tüm hizmeti bir arada alma imkanına kavuşacak.” diye konuştu.

SARIÇAM’IN İMAR PLANI BÜYÜKŞEHİR MECLİSİNE GELİYOR

Reklam
Reklam

Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci, Sarıçam’ın yapılaşması aşamasında herhangi bir hataya fırsat vermemek için tüm mimar ve mühendis odalarının görüşleri alınarak Sarıçam’ın imar taslağını hazırlayıp Büyükşehir Belediyesi'ne sunduklarını söyledi. Zenbilci, bu taslak dikkate alınarak hazırlanan 1/5000’lik imar planının bu hafta Büyükşehir Meclisi’nde görüşülmeye başlanacağını iletti.

Ahmet Zenbilci, sosyal, kültürel ve spor amaçlı çalışmaları da ayrı ayrı anlattığı slayt gösterisinde, çevre düzenlemeleri, önümüzdeki dönemde yapılması planlanan kapalı semt pazarı ve çok amaçlı kullanılacak kültür evleri projeleri hakkında da bilgi verdi. Başkan Zenbilci, merkezi hükümet tarafından bugüne kadar Sarıçam’da 4 lise, 6 ilk ve ortaokul yapıldığına işaret ederek, konuşmasını şöyle tamamladı: “TOKİ tarafından tarım köy konutları, Suluca ve Akkuyu dar gelirli konutları. Osmangazi ve Sofulu konutlarını yaptı. Şu anda da 33 bin kişilik Koz arena stadının yapımı planlanmaktadır.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz