Başkan Zenbilci: PKK Ve Onun Işbirlikçilerini Lanetliyoruz

Adana Sarıçam Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci terör örgütünün amacının toplumda kargaşa, kaos ortamı oluşturmak ve...

Adana Sarıçam Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci terör örgütünün amacının toplumda kargaşa, kaos ortamı oluşturmak ve toplumu bölmek olduğunu söyledi. Zenbilci, terör örgütü PKK ve onun işbirlikçileri ile uzantılarını lanetlediklerini ifade etti.

Sarıçam Belediye Meclisi'nin eylül ayı çalışmaları başladı. Başkan Ahmet Zenbilci başkanlığında toplanan meclis, gündemdeki konuları ele aldı.

Yoklama ve bir önceki meclis tutanaklarının oylanmasını ardından gündem dışı söz alan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) grup sözcüsü Ömer Seyfettin Turhan, son birkaç aydan beri bölücü terör örgütünün saldırılarını arttırması ile milletin ağzının tadının iyice kaçtığını belirtti.

Reklam
Reklam

Turhan, "Bu bölücü eşkıya Ramazan ayında bile kan akıtıyor. Sınırda bölücü örgüt mensupları ile bir partinin milletvekilleri kucaklaşıyor. Dün yine 10 şehit verdik. Nedir bu acı, nedir bu bitmeyen gözyaşı, .unun sonu ne olacak? diye sordu. Belediye işleri ve hizmetlerinin bir şekilde yapıldığını ancak ülkenin terör belasından kurtulmasının daha elzem olduğunu kaydeden Turhan, "Biz, 'bu ülke sınırları içinde herkes yani her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı eşittir. Herkes kardeştir' diyoruz. Bin yıllık kardeşliğimizi kimse bozamaz. Her türlü kışkırtmalara karşı uyanık olacağız ve buna gelmeyeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Daha sonra söz alan Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci de terör örgütünün amacının toplumda kaos ortamı ve kargaşa oluşturmak olduğuna değindi.

Millet olarak birlik ve beraberlik içinde olunması gerektiğine işaret eden Zenbilci, şunları kaydetti: "MHP lideri Devlet Bahçeli’nin Başbakan’a terör konusunda verdiği destek çok önemli. Ancak bu birilerini rahatsız ediyor. Bu ülke var olduğu sürece ülke güvenliğini korumak için şehit vereceğiz. Ancak bu bizim canımızı acıtıyor. Bu nedenle terörü ve onun destekçilerini, uzantılarını lanetliyoruz. Şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum. Yaralı askerlerimize yüce Allahtan acil şifalar diliyorum. Şehit ailelerine de yüce Allah’tan sabır diliyorum.”

Reklam
Reklam

AK Parti Meclis üyesi Cabbar Konuk’un gündem dışı konuşmasının ardından, meclis gündem maddeleri üzerinde çalışmalarını sürdürdü.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz