Başkana Makamında Saldıran 4 Kişi Tahliye Oldu

Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok'u makamında görüştüğü sırada çıkan tartışma sonucu darp ettikleri iddiasıyla tutuklanan...

Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok'u makamında görüştüğü sırada çıkan tartışma sonucu darp ettikleri iddiasıyla tutuklanan Hüseyin Şahingiray ve 3 adamı, avukatlarının yaptığı itiraz ve tahliye talebi üzerine bugün mahkeme tarafından tahliye edildi. Mahkeme, Şahingiray ile birlikte toplam 4 sanığın yargılamalarının tutuksuz olarak devam etmesini kararlaştırdı.

Balıkesir'de 2 Ekim tarihinde meydana gelen olayda MHP'li Belediye Başkanı İsmail Ok, makamında görüştüğü Hüseyin Şahingiray ile çıkan bir tartışma neticesi Şahingiray'ın adamları tarafından makamında uğradığı saldırı sonucu darp edilmişti. Bu sırada Başkan Ok'un özel kalem müdürü ve bir güvenlik görevlisinin içeriye girmesiyle büyüyen olaylarda Hüseyin Şahingiray ve adamları başkanlık katında etrafa zarar verirken, başkan yardımcılarından Tuna Aktürk'ü de darp ettikten sonra kaçmıştı. Polisin kısa sürede yakaladığı şahıslardan bir dönem MHP İl Başkan Yardımcılığı da yapan işadamı Hüseyin Şahingiray ile beraberindeki Akın Aybey, Cengiz Kahraman ve Mehmet Rüştü Özsay isimli şahıslar emniyette gözaltına alınmış, ifadelerinin ardından sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanmıştı. Kepsut'taki Balıkesir L Tipi Kapalı Cezaevinde yatan şahısların avukatları kanalıyla üst mahkemeye yaptıkları itiraz reddedilmişti. Ancak, Hüseyin Şahingiray'ın avukatları Ufuk Çallıoğlu ve Taylan Çallıoğlu bugün mahkemeye yeniden itiraz ederek tahliye talebinde bulundu. Balıkesir 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde açılan kamu davasıyla ilgili tahliye talebini değerlendiren mahkeme, yargılamanın tutuksuz olarak devam etmesini kararlaştırıp tutuklu sanıkların tutukluluklarının kaldırılmasına karar verdi. Tahliye kararı üzerine Hüseyin Şahingiray ile birlikte diğer üç kişi bugün akşam saatlerinde tutuklu bulundukları Kepsut'taki cezaevinden serbest bırakıldılar. Şahingiray'ın avukatları Ufuk ve Taylan Çallıoğlu, iddianameyi beklediklerini, buna göre müvekillerinin Belediye Başkanı İsmail Ok hakkında karşı dava açıp açmama hakkını saklı tuttuğunu kaydettiler.

Reklam
Reklam

Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok, olay günü saldırının ardından düzenlediği basın toplantısında çok sert açıklamalarda bulunmuş ve kendisine saldıranların ölümle tehditlerine pabuç bırakmayacaklarını belirterek, "Yaptıkları işi sakın yarım bırakmasınlar" diye de meydan okumuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: