Başkanı Günaydın, İstem, Isbaş Ve Belmaş’ta İncelemelerde Bulundu

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, İSTEM Doğal Taş İşleme Fabrikası’nda üretilen mallara yurtdışından...

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, İSTEM Doğal Taş İşleme Fabrikası’nda üretilen mallara yurtdışından ve ülke genelinden talepler olduğunu belirtti.

Yeni kurulan ISTEM ek tesislerinde 3 vardiya olarak çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Başkan Günaydın, “Üretimde kapasitemizi artırmış durumdayız. Kalitemizde taviz verilmediği ortaya çıktı. Yurtdışından da talep var. Nahçivan’a taş gönderiyoruz. İstanbul’a taş yetiştiremiyoruz. Ülkemizin en güneyinden, kuzeyine kadar taşlarımız isteniyor. Amaçladığımız noktayı yakaladık. Şehrimizde de bu taşlarımızı kullanıyoruz. Aylık 18 bin ile 20 bin metrekare arasında mal üretiyoruz. Neticede kar ediyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

Bimsblok üreten ISBAŞ fabrikasına da büyük önem verdiğini kaydeden Başkan Günaydın, “Kalite ve sağlamlık olduğu müddetçe malımızın pazarlanması bizim için daha kolaylaşıyor. ISBAŞ’taki kalitemizi de en üst seviyeye çıkardık. Yeni kurduğumuz BELMAŞ Bimsblok Fabrikası ile ISBAŞ yarışıyor. Her iki fabrika rekabet içerisinde. 13 binden başladığımız ISBAŞ’taki üretimi 27 binlere çıktı. İşçiler verimli çalışıyor. Geçen aya göre üretim ve kalitede ilerleme var. Her şey iyiye doğru gidiyor. Türkiye’nin her tarafına mal pazarlıyoruz. Özel sektörle kıyaslanamayacak şekilde önde ilerliyoruz” diye konuştu.

BELMAŞ’ta bir vardiyada 27 bin adet bimsblok üretildiğini aktaran Başkan Günaydın şunları söyledi:

“Kapasite olarak 32 bin adete kadar çıkabiliyor. Esas hedefimiz, birinci vardiya seviyesini maksimuma ulaştırmak ve sonrasında da 3 vardiya sistemine geçmek. Bu birinci kademeyi çözdükten sonra 3 vardiya sistemine geçmek. Bu bizim için yeni kurulan bir fabrika için önemli bir aşama oluyor. Şimdi ikinci büyük adımımıza geçiyoruz. Bu alana kırma eleme ve bant sistemleri kuruluyor. 8-10 gün sonra bu tesis kurulacak ve ardından da fabrika 3 vardiyaya geçecek. O zaman günlük üretim 90 ila 100 bin adete çıkacak. Bunu yaparken müşteri kapasiteyi de artırıyoruz.”

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: