Başkanın ilginç su sevinci

Ordu'nun Çamaş ilçesinin tahmini 1 asırlık su ihtiyacını karşılayacak olan içme suyu projesinde ilk suyun akıtılması töreninde büyük sevinç yaşayan Belediye Başkanı Mahmut Ayparçası, önce başını suyla yıkadı, daha sonra yardımcısını tazyikli suyun içine itti.

İlçenin Domşu Mahallesi'nde müteahhit firma olan Umurcan İnşaat tarafından yapılan içme suyu projesi, 3 bin 600 metre mesafedeki depoya kadife borularla terfi edilecek şekilde tamamlandı. Yapılan çalışma ile ilgili bilgi veren müteahhit firma Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Keskin, bu projenin yüzde 90 AB hibesi desteği ile yapıldığını belirterek, "Bu içme suyu projesi 900 proje arasından seçilen 30 projeden birisidir. Çamaş'ın 100 yıllık ihtiyacını karşılayabilecek bir projedir. 2 adet 80 metre derin kuyulardan saniyede 50 litre suyu çıkarmayı başardık" dedi.

Reklam
Reklam

"100 YIL 100 BİN NÜFUSA YETER"

Çamaş Belediye Başkanı Mahmut Ayparçası ise içme suyu projesinin DOKAP illeri olan Ordu, Trabzon, Rize, Giresun, Gümüşhane ve Artvin illerini kapsayan bir proje olduğunu ifade ederek, "Çamaş ilçemizde yakın süreçte hayata geçecek sektörleri de etkilesin diye projeler üzerinde 5 yıldır çalışıyoruz. Bugün bir bayram sevinci yaşıyoruz. Bu su projemiz 100 yıl boyunca 100 bin nüfusa yetecektir. Bu projeyi yapmamızda Merkezi Finans ve İhale Birimi'ne, bize destek veren herkese, belediye personelimize, ve özellikle müteahhit firmaya teşekkür etmek istiyorum; çünkü projenin dışında yapmak zorunda olmadığı ilave işleri de yaparak bu projeyi asırlık proje haline getirmiştir. Bu proje sadece içme suyu anlamında değil sanayi, tarım diğer sektörlere katkısı olacak. Proje bitiş tarihimiz 30 Kasım 2008'di. Ancak bu tarihten önce işi teslim alacağız" diye konuştu.

Suyun akıtılmasına start verilmesinin ardından suyun fışkırdığını gören Çamaş Belediye Başkanı Mahmut Ayparçası sevincini önce başını suyla yıkayarak, daha sonra da Belediye Başkan Yardımcı Beytullah Gülmez'i tazyikli suyun içerisine iterek gösterdi. Ayrıca tazyikli suyla oluşan gökkuşağı da renkli bir görüntü oluşturdu.

Reklam
Reklam