"Başkanlık Sistemi Konferansları"

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Üyesi Prof. Dr. Yavuz Atar, "Başkanlık sistemi Türkiye'de çok başarılı olacak, buna inanıyorum" dedi.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Üyesi Prof. Dr. Yavuz Atar, "Başkanlık sistemi Türkiye'de çok başarılı olacak, buna inanıyorum" dedi.

Atar, AK Parti Ar-Ge Başkanlığı tarafından Karabük Vali Nafiz Kayalı Gençlik Merkezinde düzenlenen "Başkanlık Sistemi" konulu konferansta, Türkiye'nin iyi yolda ilerlediğini ve geleceğini hızla inşa ettiğini söyledi.

Başkanlık sistemini halkın da istediğini ifade eden Atar, "Bir ülke demokratik mi olacak yoksa otoriter mi- Ülkede diktatörlük mü, krallık mı olacak- Bunlar rejim meseleleridir. Eğer başkanlık sistemi bir rejim sistemi olsaydı o zaman demokratik ülkelerde farklı hükümet sistemlerinin uygulanması mümkün olmazdı. Hiç bir demokratik ülkede başkanlık uygulanamazdı. Başkanlık sistemi Türkiye'de çok başarılı olacak, buna inanıyorum. Dünyanın 100 ülkesinde başkanlık sisteminin bir şekli bugün uygulanmaktadır" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Bu konudaki tartışmaların "hükümet modeli" ekseninde yapıldığına değinen Atar, şöyle devam etti:

"Başkanlık sistemi durup dururken çıkmadı. 'Bizim 150 yıllık parlamenter sistem tecrübemiz var' deniliyor. Bu külliyen yanlıştır. Ülkemizde iddia edildiği gibi parlamenter sistemin bir gelenek haline geldiği yalandır, yanlıştır. Biz, daha yeni demokrasiye geçtik. Ülkemiz için en iyi yönetim şeklidir. Sistemde hem parlamento var hem başkan var. Parlamento olmadığını bazı siyasi liderler söylüyor. Buna cehalet denemez. Bu, bilinçli olarak halkı yanlış bilgilendirme çabasıdır. Parlamentoların en güçlü olduğu sistemler başkanlık sistemleridir."

Konferansı Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Pehlivan Baylan ile AK Parti İl Başkanı Ömer Ayar ve vatandaşlar izledi.

Muhabir: Faik Erez / Ahmet Özler

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: