Başkasına ait telefonla konuşup ödemediler

Kimlik bilgilerini elde ettikleri müşteriler adına faturalı hat çıkarıp faturasını ödemeyen iki kişi yakalandı.

İZMİR (İHA) - İzmir'in Konak ilçesinde bir işyerinde çalışan biri bayan iki kişi, kimlik bilgilerini elde ettikleri müşteriler adına faturalı hat çıkarttıktan sonra telefonla konuşup paralarını ödemeyince yakalandı.

Cumhuriyet Başsavcılığı'na müracatta bulunan Ü.T., O.A. ile M.O. isimli vatandaşlar, Alsancak'da telefon hattı satan bir işyerinden faturalı hat aldıklarını, ancak konuşmadıkları halde kendilerine fatura geldiğini söyleyerek şikayetçi oldu. İhbarın ardından harekete geçen Yankesicilik ve Dolandırıcılık Bürosu ekipleri, işyeri çalışanları E.K. (26) ile T.S.'yi (28) takibe aldı.

Reklam
Reklam

Yapılan takipte, iki çalışanın hat almak için gelen müşterilerin kimlik bilgilerini elde ederek haberleri olmadan faturalı hat çıkardıkları ve günlerce konuştukları ortaya çıktı. Gözaltına alınan zanlılardan E.K. suçunu itiraf ederken bayan çalışan T.S. suçlamaları kabul etmedi. Zanlıların üzerinde yapılan aramada başkaları adına çıkarılmış 6 adet sim kart ve nufüs cüzdanları ele geçirildi. Zanlılar, 'dolandırıcılık' suçlarından adliyeye sevk edildi.