Başkent Doğalgaz: Ankara'daki doğalgaz altyapı çalışmaları zorunluluk arz ediyor

Başkent Doğalgaz Dağıtım AŞ Genel Müdürü İbrahim Halil Kırşan, ana caddelerde sürdürülen doğalgaz altyapı çalışmalarının,...

Başkent Doğalgaz Dağıtım AŞ Genel Müdürü İbrahim Halil Kırşan, ana caddelerde sürdürülen doğalgaz altyapı çalışmalarının, vatandaşların can ve mal emniyeti bakımından zorunluluk taşıdığını bildirdi. Kırşan, Ankara’da merkezi semtlerdeki çalışmaların 1930’lu yıllarda yapılan havagazı hatlarını yenileme çalışmaları olduğunu vurguladı.
Kırşan, Başkentgaz’ın kaçak tarama ekiplerinin hazırladığı ve yapılan ihbarlar sonucu hazırlanan raporlar doğrultusunda havagazı hatlarını yenilediklerini belirtti. Kırşan, çalışmalarla ilgili şunları kaydetti: “Cumhuriyet’in kuruluş yıllarında yapılan bu eski çelik hatlar, can ve mal emniyeti bakımından risk taşıyor. Yılların getirdiği yıpranma sonucu sık sık kaçaklara yol açıyor, ekiplerimiz de sürekli bu hatlara müdahale etmek durumunda kalıyor. Kaçak riskinin yanı sıra zaman ve para kaybına da yol açan bu hatların en kısa zamanda yenilenmesi gerekiyor. Halen merkezi yerlerde sürdürülen ve gelecek yaza kadar devam edecek çalışmalar kapsamında, ana hat ve servis hatlarıyla birlikte 300 km’lik polietilen hat yenilemesi yapıp, ardından da eski şebekeden geriye kalan 160 km’lik çelik havagazı hatlarını iptal edeceğiz. Bu işlemler sırasında binalara 15-20 dakikalık bir kesinti yapılacağından vatandaşlarımızın mağduriyeti de olmayacak.”
Genel Müdür Kırşan, hat yenileme çalışmalarının Çankaya, Yenimahalle, Altındağ ve Mamak ilçelerini kapsadığını; halen önemli caddelerden Hoşdere, Çankaya, Nenehatun, Reşit Galip, İran, Arjantin, Bülbülderesi, Libya ve İncesu caddelerinde yoğun bir şekilde sürdüğünü ve kısa süre içinde bitirileceğini vurguladı. Kırşan, ana caddelerden sonra diğer sokak ve caddelerde de çalışmaların sürdürüleceğini kaydetti.

Reklam
Reklam

“AYKOME İLE KOORDİNASYON HALİNDEYİZ”
Başkent Doğalgaz Dağıtım AŞ Genel Müdürü İbrahim Halil Kırşan, bazı gazetelerde, altyapı kuruluşlarının birbirinden bağımsız çalışma yaptığı ve bundan da vatandaşların mağdur olduğu yönünde haberler yer aldığını hatırlattı.
Kırşan, bu konuda da şunları kaydetti: “Altyapı çalışmalarımızı, kamu ihale mevzuatı çerçevesinde firmalara yaptırıyoruz. Bu da her bir ihale için yaklaşık 3 aylık süre alıyor. Kazılarımızı, Altyapı Koordinasyon Merkezi(AYKOME)’nin izni doğrultusunda gerçekleştiriyoruz. İzinsiz ve programsız, bir bölgeye girilmesi söz konusu değildir. Her yılın başında tüm altyapı kuruluşları, AYKOME’ye yapacağı altyapı çalışmalarının listesini verir ve AYKOME de program hazırlar. Kurumlar kendi başlarına altyapı çalışmaları başlatamaz. Bir bölgeye önce ASKİ, sonra Başkentgaz, sonra da Başkent EDAŞ ve diğerleri girer. Aynı caddede aynı anda tüm altyapı kuruluşlarının fiziki olarak çalışması imkansızdır. Diğerinin çalışmasının bitmesini beklemek gerekir. Can ve mal emniyeti bakımından zorunlu olan bu çalışmalardan trafiğe çıkan vatandaşlarımızın sıkıntı çektiğinin farkındayız, ancak kendilerinden sabır diliyoruz.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz