Başkent Doğalgaz'a yine alıcı çıkmadı

Başkent Doğalgaz'ın yüzde 80 hissesi için yapılan ihaleye katılan firmalar, açık artırma kısmında ihaleden çekildi....

Başkent Doğalgaz'ın yüzde 80 hissesi için yapılan ihaleye katılan firmalar, açık artırma kısmında ihaleden çekildi. Türkiye'nin ikinci büyük gaz dağıtım şirketi olan Başkent Gaz'ın 1,3 milyon abonesi bulunuyor.

Özelleştirme İdaresi Başkan Vekili Ahmet Aksu'nun başkanlığında yapılan ihalede, ilk turda en yüksek teklif 480 milyon dolar olarak gerçekleşti. Daha sonraki turda yapılan yazılı turun ardından açık artırmaya geçildi. Taban fiyatın 626 milyon dolar olarak belirlendiği ihalede, artırım aralığı 5 milyon dolar olarak tespit edildi. Aygaz AŞ-Fernas OGG, Akfen Holding AŞ STFA Yatırım Holding AŞ Kolin- Cengiz-Limak Yatırım OGG katıldığı ihalede firmalardan açık artırmada teklif gelmezken, İhale Komisyonu Başkanı Aksu ihalenin büyük ihtimalle iptal edileceğini kaydetti.

Reklam
Reklam

Başkent Doğalgaz daha önce de iki kez ihaleye çıkarılmıştı. 2010'da yapılan ihaleyi 1,2 milyar dolarla Mehmet Emin Karamehmet, Mehmet Kazancı ortaklığı ile kurulan MMEKA kazanmış ancak ödeme yapılmadığı için ihale iptal olmuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: