Başkent Ekspresi makinisti serbest

KOCAELİ (İHA) - Kocaeli'nin Gebze İlçesi'ne bağlı Tavşancıl Beldesi'nde meydana gelen tren kazasının ardından tutuklanan Başkent Ekspresi Makinisti Hasan Yücedağ, bugün çıkarıldığı ilk duruşmada tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Tavşancıl Beldesi'nde 11 Ağustos tarihinde, Başkent ile Adapazarı ekspreslerinin çarpışması sonucu meydana gelen kazada yaralanan ve daha sonra çıkarıldığı Gebze 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuklanan Başkent Ekspresi'nin makinistlerinden Hasan Yücedağ, bugün çıkarıldığı ilk duruşmada sağlık sorunları gerekçesiyle tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Akşam saatlerinde yoğun güvenlik önlemleri altında Gebze 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ne getirilen Makinist Hasan Yücedağ, Adliyenin tutuklu girişi kapısından içeriye alındı. Gebze Ağır Ceza Mahkemesi Hakimi İlhami Dal'a, yaklaşık 2 saat boyunca ifade veren Yücedağ, ifadesine başlarken önce kazada ölenlere rahmet ve yakınlarına başsağlığı diledi. Yücedağ ifadesinde, "Tavşancıl girişine geldiğimizde yeşil yanıyordu ancak tam geçerken aniden kırmızı yandı. O anda durma ihtimalimiz yoktu. Hereke'ye geldiğimizde, Tavşancıl'da yol çalışması olduğu yönünde bilgilendirilmeliydik ancak bu yapılmadı. Ayrıca ben trenin ikinci makinistiyim" dedi.

Reklam
Reklam

Yücedağ ifadesinin sonunda ise mahkeme başkanından sağlık durumunun cezaevi şartlarında daha da kötüleştiği gerekçesiyle tahliyesini istedi. Hakim İlhami Dal, delillerin karartılma olasılığı olmaması ve sağlık sorunları gerekçesiyle Yücedağ'ın tutuksuz yargılanmak üzere tahliyesine karar verdi. Makinist Yücedağ, tahliye işlemleri akşam olduğu için yapılamadığı gerekçesiyle yarın sabah cezaevinden tahliye edilecek.