Başkent OSB'den kriz kalkanları

ANKARA (ANKA) – Başkent Organize Sanayi Bölgesi, küresel mali kriz nedeniyle katılımcılarından altı ay boyunca almayacağı su parasının yanı sıra elektrik tahsilatını da iki aya uzattı.

Ankara'nın önemli sanayi merkezi haline gelen Başkent OSB'nin yönetimi, katılımcılarının yaşanan ekonomik krizden daha az etkilenmesi için bir dizi önlem aldı. Bu önlemler doğrultusunda katılımcılarından altı ay su bedeli almayacak olan Başkent OSB yönetimi, elektrik faturalarının tahsilat süresini de iki aya çıkarttı.
Başkent OSB Yönetim Kurulu Başkanı Şadi Türk yaptığı açıklamada, bölge katılımcılarının yaşanan ekonomik krizden daha az etkilenmesine çabaladıklarını söyledi. Bu çerçevede eldeki olanakları değerlendirdiklerini anlatan Türk, "Biz olanaklarımız çerçevesinde krize karşı katılımcılarımıza destek vermeye çalışıyoruz, asıl görev hükümete, mesleki kuruluşlara ve birliklere düşüyor" dedi.

Reklam
Reklam

-MESLEK KURULUŞ VE BİRLİKLERİNE ÇAĞRI-

Sanayi ile ilgili mesleki kuruluş ve birliklere de "Ellerinizdeki kaynakları krizden etkilenen üyelerinize kullandırın" çağrısında bulunan Türk şunları dedi:
"Üyelerimizden altı ay su bedelini almamaya karar verdik. Elektrik faturalanın tahsilat süresini de iki aya uzattık. Elbette devletin yapacakları da vardır, makro kararlar oradan çıkar. Ama her şey devletten beklenmemelidir, herkesin üzerine düşen görevler vardır. Öncelikle firmalar kendi tedbirlerini almalıdır. Gerekiyorsa küçülmelidir. Kriz döneminde asıl görev mesleki kuruluşlara ve birliklere düşer. Mesleki kuruluşlar ve birlikler bir yerlerden elde ettikleri kaynakları, bulunabilecek bir yöntemle faaliyet alanları dışına değil, üyelerine aktarmalıdır. Böyle zamanlarda üyelerine gerekli desteği sağlamayacaklar da ne zaman sağlayacaklar?"