Başkent Platformu, Kırım Tatarlarına Destek Verdi

Başkent Platformu Genel Başkanı Mustafa Kurt ve beraberindeki heyet, Kırım Tatar Özerk Cumhuriyeti’ni ziyaret etti.Kırım...

Başkent Platformu Genel Başkanı Mustafa Kurt ve beraberindeki heyet, Kırım Tatar Özerk Cumhuriyeti’ni ziyaret etti.

Kırım İşadamları Derneği ile destek için bir araya gelen Mustafa Kurt, prensipte ‘iyi niyet antlaşması’ gerçekleştirdiklerini, yakında Türk işadamları ile Kırımlı işadamlarının birlikte ‘İş Forumu’ düzenleyeceklerini söyledi.

Başkent Platformu yöneticileri, Kırım’da yaklaşık bir hafta süren görüşmelerin ardından Türkiye’ye döndü. Ziyaret hakkında bilgi veren Genel Başkan Mustafa Kurt, Kırım Tatarlarının 1944 yılında sürgün edilişlerinin izlerini hala taşıdığını gözlemlediğini belirterek, "Kırım Tatarları onlarca yıl öz vatanlarına özlem duydular. Vatanlarına dönen Kırımlılar ise kendi memleketinde gurbeti yaşıyorlar." dedi.

Reklam
Reklam

Kırım Türklerinin sorunlarına çözüm noktasında kendilerine destek olmak amacıyla Kırım Özerk Cumhuriyeti'ne gittiklerini vurgulayan Kurt, sosyal ve ekonomik projeler içeren bir paket programı Kırımlı yetkililere sunduklarını ifade etti.

Kırım Tatarlarının acılı öyküsünü gençlik yıllarından beri yüreğinde hissettiğini de dile getiren Kurt, Kırım’ın sosyal refahının yükselmesi için ellerinden geleni yapacaklarını aktardı.
Başkan Kurt, Kırım Özerk Cumhuriyeti'nin karar merciindeki kişilere, Kırım Tatarlarının haklarını iyileştirmeleri çağrısı yaparak, Türk işadamlarını bölgeye yatım yapmaya davet etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: